מה עושה מבוגר עם ליקויי

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

09/12/2004 | 09:23 | מאת: לקוייה שכבר לא ילדה

אני בת 30 ורק עכשיו אובחנתיעם בעיות קשב וריכוז ובנוסף ליקוית למידה. האבחון נעשה במכון המאבחן זאת, אך כשניסיתי לאתר רופא שמתמחה בנושא נאמר לי שהטיפול הוא לילדים בלבד, לכן אני לא יודעת למי לפנות. שאלה נוספת בקשר לרטאלין, האם ניתן להתגבר/ לפתור את הבעיה בלעדיו?

09/12/2004 | 10:33 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, שאלתך חשובה מאוד. יותר ויותר בוגרים ומבוגרים מגלים כי הנם לקויי למידה בשלבים מאוחרים, וכאשר כבר אינם מצויים במסגרת חינוכית ולימודית מוכרת וסדירה. טיפול בלקויי למידה אינו לילדים בלבד. נכון, כי בוגרים רבים נוטים לוותר על הטיפול בקשיים, וכך במרכזיי הטיפול וההוראה המתקנת מצויים ילדים ומתבגרים בעיקר, אך לא רק הם. על מנת להתמודד עם לקות למידה יש צורך בלימודי הוראה מתקנת, אשר מותאמים במיוחד לקשיים האישיים אותם גילה האבחון. טיפול כזה ניתן למצוא במסגרת ניצן, במסגרת השירות הפסיכולוגי, או בתחומיי הביטוח המשלים של קופות החולים השונות. כמו כן, ניתן לקבל שירותי הוראה מתקנת ואסטרטגיות למידה באחד המכונים הפרטיים הקיימים בשוק. במקרה כזה יש לברר היטב מהו המכון, מי המנהל אותו ומהו מידת רצינותו. על מנת לענות בצורה שלמה יותר על שאלותייך עליי לדעת מהן המטלות הלימודיות אתן את מתמודדת כיום? מהם תחומי הלמידה? מהו הקף זמן הלמידה ולאיזה צורך עברת את האבחון הנוכחי? בנוגע לשימוש בריטאלין או כל כדור אחר. ראשית נבהיר, אדם בעל הפרעות קשב וריכוז נולד ככזה וישאר בעל הפרעות ריכוז במשך כל חייו. ניתן לנסות ולהתעלם מן הקושי, לנסות ולהתמודד עם למידה ללא עזרה כימית של כדור זה או אחר, אך לא להתגבר על התופעה לחלוטין. כפי שכתבתי בהודעה קודמת קיימים חילוקי דעות משמעותיים בנודע לשימוש בריטאלין. יש הגורסים כי הכדור גורם להתמכרות, ולכן למרות השפעתו החיובית על הריכוז יש להימנע משימוש בו. במחקרים אחרים גורסים החוקרים כי דווקא אי השימוש בכדור עשוי להגביר את התפשטות הפרעות הקשב במשפחה, כאשר ידוע כי לקות למידה והפרעות קשב וריכוז עוברות בתורשה. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה