חרדת בחינות

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

31/08/2013 | 23:29 | מאת: דניאל

אני כבר סובלת הרבה מאוד זמן מחרדת בחינות נוראית שמונעת ממני להתרכז בזמן הבחינה, אני לא מסוגלת לישון בלילה לפני ולפעמים בתהליך ההכנה למבחן אני פשוט עוברת על אותה השורה בניסיון לקרוא אותה לפחות עשר פעמים ללא הצלחה ... אני מבזבזת לפחות רבע שעה מזמן הבחינה בניסיון לפקס את עצמי ולהיפטר מהלחץ, ויש פעמים שזה פשוט לא עובד ואני מקבלת בלאק אאוט ושוכחת את כל החומר שאני יודעת מצויין ... האם חרדת בחינות היא לקות למידה שמזכה אותי בתוספת זמן לבחינה ?

08/09/2013 | 20:14 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, חרדת בחינות היא סוג מסויים של ליקוי למידה, אך הוא אינו מוכר לשם התאמות היבחנות. לשם ההתמודדות עם לחץ וקושי קיימות דרכי הרגעות והרגעה החל מלמידת נשימה והרפייה בעת לחץ, רסקיו, שהוא תכשיר טבעי , המסייע לחלק מן הסובלים מן התופעה, ותוכנת מבחני דמה ליצירת תרגול בזמן אמת לכאורה. מקווה שעזרתי מעט בברכה אלמוג

09/09/2013 | 21:47 | מאת: ליאת

חרדת בחינות היא סוג מסוים של חרדה, לא של לקות למידה, גם אם היא פוגעת ביכולת הריכוז והלמידה.

מנהל פורום לקויות למידה