השלמת בגרויות או מכינה ללקויות למידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

28/08/2013 | 16:51 | מאת: לורן

אני לא יודעת אם זה קשור לפורום אבל בטח תוכלו לעזור לי אני כבר כמה חודשים מנסה למצוא מכינה או השלמת בגרויות לליקיוי למידה שבאמת אכפת להם מאנשים עם הלקויות ולא סתם קוראים לזה " מכינה ללקוית למידה" בדקתי באונברסית חיפה הם מבקשים ממני לעשות מבחן מימד בלי מחשבון ובלי מילונית בלי דף ועט לחשב הכל בראש כשיש לי דיסקלקוליה ובעיות קשב והמבחן על זמן זה יקח לי בערך חצי מבחן לחשב תרגיל אחד הכיתה של הליקוי למידה 40 תלמידים אין יחס אישי השוני היחידי שאם תיהיה לי בעיה אני יכולה לפנות אליהם אחרי שעות המכינה ולבקש עזרה אבל לא בטוח שיעזרו לי ותוספת זמן או הקראה כמובן שיצאתי מיואשת מכל הסיפור הזה אשמח לדעת אם אתם מכירים מקום שבאמת מתחשב בליקוי למידה בפרטים הכי קטנים ביחס הכי אישי . זה לא יכול להיות ככה.. ואם אתם מכירים מלגות לליקוי למידה :) תודה רבה

29/08/2013 | 14:17 | מאת: מכללת הדסה

שלום לורן, אצלנו במכללה יש 2 סוגי מכינות שמיועדות למועמדים חסרי בגרות או בעלי בגרות חלקית, שמעוניינים ללמוד לתואר אקדמי. ישנה אפשרות להשלים בגרויות במכינות להשלמת בגרויות שנפתחות בפברואר וספטמבר (המכינה הקרובה תפתח ב-8.9) וניתן ללמוד במכינות הייעודיות לחוגים שלנו, שמאפשרות להשלים מקצועות ספציפיים עבור התואר שאליו רוצים להתקבל. לתלמידים המאובחנים עם לקויות למידה קיים מסלול ייחודי שמעניק ליווי אישי ותמיכה רגשית ולימודית לתלמידים ע"י צוות המכינה. במסגרת תכנית התמיכה, תלמידים הלומדים במסלול זה זוכים לחונכות אישית קבועה, שיעורי הוראה מתקנת וסדנאות ייחודיות שמקנות להם מיומנויות למידה ומסייעות להצליח בבחינות הבגרות בפרט ובאקדמיה בכלל. הקבלה למסלול הייחודי לתלמידים בעלי לקות למידה מותנית בהצגת אבחון לקות למידה בתוקף, או התחייבות להשלים את תהליך האבחון עד חודשיים מיום הקבלה למכינה. לשאלות ומידע נוסף ניתן לפנות למרכז הייעוץ- 2292* בהצלחה, טלי ממכללת הדסה

30/08/2013 | 13:41 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לירון, צהריים טובים וסוף שבוע נעים, לצערי, המענה האמיתי לסטודנטים בעלי לקויות למידה הוא מועט מאוד. עם זאת אולי יש לי רעיון מסויים... פני אלי למייל האישי ( רשום בראש העמוד ) בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה