ילד עם הפרעות קשב וריכוז + לקות למידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

05/03/2013 | 22:05 | מאת: מאיה

שלום רב, בני בן 7.5 מוגדר כ- CP קל (המפלגי שמאל) הוא פג שנולד בשבוע 28 וסבל מדימום מוחי בדרגה 4, סובל מהפרעות קשב וריכוז ולומד היום בכיתה א' של חינוך מיוחד בבית ספר רגיל. בני נוטל קונצרטה 36 מ"ג (עד לפני שבוע הוא לקח 27 מ"ג). למרות שנראה שהקונצרטה אכן עוזרת לו הבעיה בכיתה שהוא לא עצמאי, חייב עזרה בכל תרגיל, חייב שינחו אותו מה לעשות. בנוסף, הוא גם סובל מקשיי למידה ופתח פער מול שאר ילדי הכיתה. ניתן להגיד שהלמידה מאוד קשה לו למרות שהוא מאוד משתדל. זה נראה כאילו בקבוצה מאוד קשה לו והדרך היחידה לקדם אותו היא בהוראה אחד על אחד (ששם הוא מגלה יותר הבנה וקליטת החומר הנלמד). שאלתי היא, מה האפשרויות שיש לי? מה ניתן לעשות? האם הוא זכאי לחונך אישי? אשמח לעצתך.... בתודה מראש,

11/03/2013 | 19:04 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, יש צורך לבדוק בבית הספר פניות לשעות שילוב. אם יש ביכולותיכם, מאוד כדאי להביא סייע בחלק משעות הלימודים, אשר יעבוד עם הילד בכיתה ויסייע לו להתמודד עם המטלות בזמן אמת. במקביל חשוב להמשיך ולעבוד בהוראה מתקנת ולקדם את הילד על פי דרכו. בברכה אלמוג

13/03/2013 | 07:27 | מאת: מאיה

תודה על התשובה. מה המשמעות של להביא סייעת? האם הוא זכאי לסיעת או שהתכוונת במימון עצמי? הוא מוגדר כילד עם שיתוק מוחין אבל הוא עצמאי לגמרי

מנהל פורום לקויות למידה