הסבר בירור

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

18/11/2009 | 21:55 | מאת: אושרת

בית בת 6 בכיתה א' המורה אמרה שאולי יש לה בעיה גרפומוטורית מה זה ואיך ניתן לשפר זאת? ויש לי עוד שאלה "פעם" בבית ספר לא ישר קיטלגו או איבחנו אולי הילדה קטנה מידי והזמן יעשה את שלו או שאני בתור אמא צריכה להתעורר ולבדוק?אודה על תשובתך!!

19/11/2009 | 19:52 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אושרת ערב טוב, בעיה גרפו מוטורית היא בעיה בה הילד מתקשה לשלוט על צורת הכתיבה, החזקת כלי הכתיבה ליצירת מבנה אותיות תקין. אני חושבת שיש לברך את המורה על תשומת הלב ועל הרצון לאבחן בעייה, אם ישנה כזו, בהקדם. אין כאן קטלוג , ובוודאי לא עשייה לרעה. בעיות של מוטוריקה עדינה וגסה יש לבדוק, וככל שהבדיקה מוקדמת כן יטב. כמו כן, יתכן שהילדה זקוקה לזמן, לכן מדובר כאן על ריפוי בעיסוק ולא על אבחון לקויות למידה. מקווה שהשבתי לשאלתך בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה