חוסר ריכוז מתסכל

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

11/06/2009 | 03:59 | מאת: מורן

לאלמוג שלום, אני לא יודעת אם ניגשתי לפורום הנכון. התחלתי בהפניית שאלה בפורום הפרעות קשב וריכוז, אך האמת לאמיתה שהבעיה שלי היא בדיוק זו, שאין לי מושג מהי הבעיה שלי :) לא יודעת איך להגדיר אותה... אני יכולה רק לתאר תחושות של תסכול שיש לי, ויש לי אותן כבר הרבה שנים. אני בת 27. אני אחרי בגרויות, תואר, את הדברים האלה עברתי בשלום. אבל קשה לי מאוד לזכור חומר. קשה לי להקשיב בהרצאות, אני ישר הולכת לאיבוד ומתחילה לחלום. ישבתי בהמון שיעורים של דברים שאני מתה לדעת ויצאתי משם בלי לדעת שום דבר ממה שאמרו. ובעיקר קשה לי מאוד להתיישב לקרוא ספר. אפילו ספר שכולם קראו ואומרים לי כמה שהוא קל. אני לא יודעת מה גורם לזה ותמיד עושה לעצמי הנחות, שאולי לא "תירגלתי" מספיק, לא ניסיתי מספיק. ואני לא רוצה לעשות מזה היסטריה, אבל האמת היא שאני לא יודעת איך לתרגל את זה ואיך להושיב את עצמי לקרוא ספר ולצלוח אותו. זה גורם לי ליותר מתסכול. זה גורם לי לתחושת קנאה בכל מי שמצליח לקרוא הרבה. ושאת כל הספרים שיש אצלו על המדף הוא באמת קרא. כי את אלה שיש אצלי לא קראתי. ואני גם רוצה לדעת יותר, על היסטוריה ועל סופרים, ואינני יכולה. אני נורא רוצה אבל העובדה היא שספר שיושב על המדף עם כל הנפח שלו פשוט מאיים עליי. אני גם מאויימת לפעמים מדברים דומים כמו צפייה בסרטים. לפעמים אני מתחילה לעופף ומאבדת את כל מה שקורה בסרט. ואז כששואלים אותי אם הבנתי כמה העלילה היתה מדהימה אני נאלצת לשקר ולהגיד "כן, מדהים". אני לא יודעת אם באמת יש איזושהי בעיה או שעליי פשוט להרים ידיים ולהבין שזה לא "הקטע" שלי. אם כן, זאת מסקנה ממש מבאסת, אבל לפחות לא אכנס למלחמה אבודה מראש. אשמח מאוד לתשובתך, ותודה על הזמן שלך מורן

11/06/2009 | 17:34 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

מורן יקרה, מה פתאום להרים ידיים? את סובלת מהפרעות קשב קשות. טיפול משולב ונכון שתחילתו באבחון מקצועי והמשכו בסיוע רפואי מתאים יביא לך איכות חיים וישיב את התחושה שאת יכולה. אל תוותרי בשום פנים ואופן. לא נגזר עלייך לחיות כך, והשינוי יכול להתחולל במהירות ובקלות. פני לרופאת המשפחה ובקשי הפנייה לאבחון קשב. בהצלחה אלמוג

12/06/2009 | 02:51 | מאת: מורן

אלמוג היקרה, תודה על תגובתך אני מודה שהופתעתי מהדברים "הפרעות קשב קשות". אני פשוט רוצה לדעת אם את משוכנעת שזה העניין. אין לי בעיה להודות בזה, להיפך, זה מאוד יעזור לשים לעניין הזה סוף, אבל לא הייתי רוצה לרוץ לאלף אנשים לפני שאני אבין למה את קוראת לזה ככה, מה הופך את זה להיות זה, ולא משהו אחר? תודה שוב מורן

מנהל פורום לקויות למידה