התייעצות

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

10/01/2009 | 17:55 | מאת: מעיין

היי, שמי מעיין לפי כחצי שנה גילו כי לאחותי הקטנה יש הפרעות קשב וריכוז היא בכיתה ה'. משפחתי לא ידעה כל כך איך לפעול במצב זה כי אנחנו שלוש אחיות ורק אצל אחותי הקטנה הובחנו בעיות אלו. העבירו אותה איבחונים, שלחו אותה לנורולוג ובדקו אם היא תצטרך רטלין (היא לא צריכה) עכשיו אנחנו מנסים לשפר את המצב ועוזרים ככל שאפשר היא לומדת בכיתה ה' אבל מבחינת הרמה היא כמו תלמיד בכיתה ב'. בבית הספר הכניסו אותה לכיתת שילוב במקצועות מתמטיקה וספרות ... היא נפגשה עם פסיכולוגית בית הספר וזאת המליצה על הוראה מתקנת אנחנו לא ממש יודעים איך להמשיך ובמה אפשר עוד לעזור... לפעמים היא באה ואומרת שהיא מרגישה שונה משאר הילדים בכיתה ואנחנו לא רוצים שזה יקרה כי היא ילדה נורא חכמה עם זיכרון מדהים והיא ממש טובה בהבנת הנשמע . אני אהיה אסירת תודה אם תוכלי לעזור לנו ולהסביר לנו מה יש לעשות כדי לעזור לה תודה מעיין.

10/01/2009 | 18:33 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

מעיין יקרה, מאוד מרגש לקרוא את הודעתך. לפי תיאורך קשה לי להאמין שהקושי היחיד הנו הפרעות קשב. האם אחותך עברה גם אבחון לקויות למידה? באבחון כזה בודקים את הסיבות לקשיים בקריאה כתיבה וחשבון, זיכרון ועוד.. ובונים תוכנית עבודה מתאימה. אחותך צריכה להתקדם בקריאה וכתיבה. אפשר ורצוי לעשות זאת תוך כד משחקי מילים, תשבצים ופעילויות של כייף. בנוסף חשוב לעבוד בתחומים שלהוראה מתקנת ורכישת אסטרטגיות למידה מתאימות, אשר יעקפו את הקשיים הלימודיים. חשוב מאוד לעודד ולהיות יצירתיים. לשוחח ולהבין בדיוק את הקושי. לעודד את אחותך ולהראות לה כמה היא מתקדמת יפה. בכיתה לשוחח עם המורה ולמצוא דרכים שידגישו את המקומות החזקים של אחותך מול הכיתה וכך לגרום לה הרגשה טובה. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה