קבלת שעות עזרה ממתיא

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/08/2008 | 16:05 | מאת: עמי

לבני דרושה עזרה בבית הספר והפנו אותנו לאבחון פסיכודידקטי על מנת לאשר שעות שילוב. לא ברור לי למה הבן שלי צריך לעבור אבחון פסיכולוגי על מנת לקבל עזרה בבית הספר? האם אבחון דידקטי שבודק לקויות למידה בעברית וחשבון לא עדיף?

15/08/2008 | 18:39 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

עמי ערב טוב, אבחון רב תחומי, או בלשון עממית פסיכו דידקטי, הוא האבחון המקיף ביותר, והוא כולל בתוכו גם אבחון דידקטי מפורט ובו התייחסות לעברית, חשבון, אנגלית, זיכרון ושאר תפקודי למידה. משרד החינוך האחראי על חלוקת שעות מתיא מאשר סיוע זה אך ורק לאור אבחון רב תחומי, המשקף את תפקודו של המאובחן בכלל סיטואציות לימודיות וחברתיות בהקשר ללמידה. בשורה התחתונה - אם אתה רוצה לקבל שעות מתיא, תוכל לעשות זאת אך ורק דרך אבחון רב תחומי. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה