הפרעות קשב/ליקויי למידה במבוגרים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

06/08/2008 | 16:43 | מאת: שרה.צ

שלום רב בני בן 23, לומד שנה ראשונה הנדסה במכללה. הוא חווה כשלונות קשים בבחינות. הוא אובחן בילדותו - יש לו לקות למידה (דיסגרפיה), וכן אובחן כילד היפראקטיבי (תכונה שהתמתנה בבגרותו). הוא עבר מספר אבחונים (האחרון שבהם בגיל 14), ובכולם אובחן כילד אינטליגנטי, עם יכולות גבוהות בתחום הריאלי (ציונים גבוהים במבחנים לוגיים, קוביות, ולאחר מכן קב"א גבוהה בצבא). יחד עם זה אנו מזהים התנהגות בעייתית של חוסר התמדה ועקביות (החלפת תפקידים בצבא מידי מספר חודשים), קבלת החלטות פזיזה ועוד. ומעל כל זה הוא חווה כשלונות בלימודים וניכרת בו הרגשת תסכול. אנו מעוניינים לעזור לו על מנת שיוכל לסיים את לימודיו בהצלחה. לאן כדאי לנו לפנות (איזור חיפה) ?

06/08/2008 | 18:34 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

שרה אחר הצהריים טובים, ראשית, חשוב לעדכן אבחונים הן בתחום לקויות הלמידה והן בתחום הפרעות הקשה. שנית, חשוב מאוד לאתר במדוייק את הסיבות לקשיים כולל הקושי הרגשי , לבודד ולטפל בכל קושי בנפרד. במקביל חשוב לעבוד על אסטרטגיות למידה יעילות ומקדמות למידה ולוודא כי בנך לומד את התחום הנכון לו. יתכן כי בנך לקוק לליווי אישי אשר יטפח את בטחונו העצמי ויסייע לו להאמין שהוא יכול. את יכולה לפנות אלי גם בטלפון: - 0776350039 או 797860 0506 בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה