לימודי תואר שני במגמה ללקויות למידה - דחוף

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

06/08/2008 | 12:01 | מאת: דנה

אלמוג שלום, אני עומדת להתחיל ללמוד תואר שני במגמה ללקויות למידה של האוניברסיטה העברית.סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה. עד לא מזמן הייתי בטוחה כי קיבלתי החלטה נכונה, היות והתחום מעניין אותי מאוד, אולם שמעתי מגורמים שונים כי מבחינה פרקטית לא רצוי ללמוד את תחום האבחון הדידקטי וכי לפסיכולוג חינוכי העוסק בתחום תהיה תמיד עדיפות על פני המאבחן הדידקטי (היות והוא יכול לתת התאמות גם ברמה 3) כרגע אני עוסקת בתחום ההוראה (על אף שאין בידי תעודת הוראה התקבלתי לעבודה בזכות המלצות וניסיון בתחום). אני מאוד מעוניינת להתחיל ללמוד ולעבוד בתחום זה ולשלבו עם תחום ההוראה (במיוחד הוראה מתקנת), אולם חוששת ללמוד תואר שני שייתכן שאיננו פרקטי כלכלית. כמו כן האם יש אפשרות לעבוד בתחום זה באופן פרטי (זו שאיפתי לעתיד), או שעליי להיות פסיכולוגית חינוכית לצורך העניין?

06/08/2008 | 14:55 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

דנה צהריים טובים, את צודקת בהערכתך כי בתחום האבחון יהיה יתרון משמעותי לפסיכולוג החינוכי ולא למאבחן. עם זאת תחום החינוך המיוחד רחב מאוד. הוראה מתקנת, הוראת אסטרטגיות למידה, טיפוח נוער וילדים בהדרה ( סיכון ) הוא תחום מתפתח על כל ענפיו. העבודה החינוחית החמה נדרשת ורצוייה. המלצתי היא ללמוד ולרכוש תעודת הוראה, אשר מקנה ידע רב ואף בונוס משכורתי . ומלבד זאת פותחת שערים במוסדות חינוכיים רבים. בשורה התחתונה - לימודי חינוך מיוחד הם מקיפים תחומים ועניינים רבים מאוד. אינך צריכה להתמקד באבחון דווקא. תחום זה יקר מאוד לליבי, ולכן אשמח מאוד אם אוהבי הילדים והתחום ילמדו ויתמקצעו בו. מקווה שעזרתי בברכה אלמוג

06/03/2014 | 00:12 | מאת: גל

היי אלמוג, אשמח אם תחדד את תשובתך לגבי אופציות התעסוקה האפשריות מלבד אבחון. אני מסיימת השנה תואר ראשון במדעי ההתנהגות ומתעניינת מאוד בתחום של לקויות למידה, אך חוששת להתקל בקושי במציאת עבודה לאחר מכן, מאחר ואין בידי תעודת הוראה. תודה מראש, גל

מנהל פורום לקויות למידה