תואר

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

26/05/2007 | 21:17 | מאת: טלי

שלום, רציתי לשאול האם ידוע לך משהו על התואר השני שנפתח בירושלים ללקויות למידה. האם הוא מאפשר אחר כך עבודה באבחון וטיפול גם אם אתה לא פסיכולוג? אחרי איזה תארים מקובל לעשות אותו?

27/05/2007 | 22:51 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, לא ידוע לי על תואר בירושליים, אך בהחלט אברר. באופן כללי בלימודי חינוך מיוחד קיימים מסלולים להתמחות בתחום לקויות למידה ואבחון דידקטי. לאחר סיום התואר תוכלי בהחלט לבצע אבחונים ולאשר התאמות ברמה 1 , 2 . על המאבחן להיות בעל ניסיום בהוראה במשך 5 שנים לפחות. בברכה אלמוג

03/06/2007 | 08:13 | מאת: ענת

התואר השני בירושלים, כמו גם בחיפה, מאפשר עבודה באבחון וטיפול בלקויות למידה מגיל הגן ועד לבוגרים. חתימה של פסיכולוג נדרשת, לצערי, בכל מקרה. בוגרים מתארים ראשונים בכל מיני נושאים מוזמנים לראיונות ומתקבלים. במרבית המקרים מדובר בבוגרי פסיכולוגיה, להערכתי, אבל ממש לא רק. ניסיון בהוראה של 5 שנים אינו נדרש במקרה של לימודים לתואר שני באוניברסיטה, הדבר נכון רק לגבי מכללות למיניהן לשם קבלת תעודת מאבחן. בהצלחה, ענת

מנהל פורום לקויות למידה