קפה במקום ריטלין

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

25/01/2007 | 00:28 | מאת: blam2

שלום וברכה! ברצוני להעלות שאלה: קראתי כי לילדים עם ADHD ישנה בעיה והיא פעילות נמוכה של גלי ביתא במוח אותם גלי מוח האמורים לפעול בתדירות גבוהה בזמן ריכוז ולמידה לכן נותנים להם תרופות מעוררות דוגמת הריטלין בכדי להעלות את גלי ביתא במוח ובכך ליצור אצלהם רגיעה ושליטה וכמובן ריכוזץ שאלתי היא מדוע יש צורך בתרופות מעוררות מדוע אי אפשר להשתמש בקפה שהרי הקופאין אף הוא חומר מעורר? שאלה נוספת היא האם ישנן דרכים אחרות להעלות את גלי ביתא במוח (לא תרופתיות) כגון יוגה או דיקור, רפלקסולוגיה וכד' האם זה יעיל?

25/01/2007 | 22:15 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, בטיפול בבעיות קשב איננו רוצים לעורר, אלא להרגיע. קפאין, קקאו וסוכר יוצרים בדיוק את הפעולה ההפוכה לזו שהתכוונו. יוגה ומדיטציה הן דרכים נהדרות, אך לא יעילות במידה מספקת בכל פעם שאנו נדרשים ללמידה. ניתן למצוא בשוק מספר מתימרים טובים יותר או פחות להחלפת הריטלין, הצרה היא שעדיין לא נמצא תחליף הפלא שיפתור את בעיות הקשב. עם זאת תמיד אפשר לנסות אומגה 3 או כמוסות פסיפלורה... בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה