בעיית דיסלקציה מה עושים?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

31/05/2006 | 09:57 | מאת: כלנית

אני אמא לילד בן 7 במשך שנה שלמה המורה ופסיכולוגית של בית הספר טוענות בפנינו כי לילד יש בעיה של קשב וריכוז אבל זה לא נכון הילד לא עים הפרעות או חוסר סבלנות או שובבות יתר וכו'... אני אומרת זאת לאחר שראו אותו מס' רב של אנשי מקצוע. לקראת סוף השנה (בכל השנה היו מרבה נידנודים והאשמות מזד המורה כי הילד לא בסדר) המורה באסיפת הורים הורידה לי את כל המותיבציה לגבי הילד מגדירה אותו כילד בעייתי, אני רוצה לציין בפניכם את הבעיה : הילד הוא כותב לאט כאשר הוא קורא יפה משימות עבודה ויודע במדוייק מה צריך לעשות ועונה בע"פ טוב ומדוייק הוא לצייך לעלות זאת בכתב אבל פתאום עם העיפרון ביד יש לא בעיה לכתוב כמו כן יש לו בעיה של ספרות הפוכות במקום לרשום את הסיפרה 10 הוא רושם 01 כל השנה אנו מעירים לו על זה אבל לא ידענו שיש כזה דבר דיסלקציה. אנו בשבוע הבא עושים לו מבחן טוב במכון קשב וניהיה יותר ביטוחים. במקביל התחלנו טיפול הומאופטי + שילוב של רפלקסולוגיה כי בעלי מתנגד לרטלין (_הוא איש משטרה ולא מוכן לשמוע את המילה רטלין כי הוא יודע מה החסרונות של כדור זה )כאשר אתמול הילד היה בטיפול אמר לנו הרפלקסולוג שאנו לא בכיוון הנכון כי לילד יש בעיה של דיסלקציה ואיש מקצוע מבחין בזה מייד הוא אומר כי הילד חכם מאוד לגילו והוא אפילו לא מאשים את המורה או את ההורים שאין להם סבלנות בישבילו הוא טען בפני המטפל כי הוא אשם וקשה לו לכתוב הוא עייף ואין לו כוח הוא גם טוען תמיד כי משעמם לו בכיתה . אני אולי אשמה אכזרית אבל אני מפנה אצבע מאשימה לפסיכולגית של בית הספר כי כל משך השנה ביקשנו איבחון פסיכודידקטי והיא אומרת כי יש ילדים יותר בעייתים והיא לא מוכנה לשלוח אותו. איך לשכנע את הספיכולוגית כי היא טועה ויש לילד בעיה והיא אולי לא מספיק יודעת לאבחן בעיה כזאת. מה עושים למי פונים חשבנו לעשות באופן פרטי איבון דיסלקציה ולא לשמוח על בית הספר אבל זה אכזרי העלות מאוד יקרה בהתחשב כי אני עושה כל מה שנדרש ממני וזה כרוח בתשלוםרב של תרופות טיבעיות וכן טיפולים טיבעיים וכל מה שהפסיכולוגית ביקשה שנעשה במהלך השנה איך לשכבע אותם??? אשמח לקבל את תגובתכם בהקדם נגמרת השנה עוד 25 יום

31/05/2006 | 22:45 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

כלנית יקרה, לילה טוב במכתבך הזכרת תחומים רבים ושונים. אנסה להתייחס לכל אחד מהם: בעיות קשב וריכוז - ילד בעל בעיות קשב אינו תמיד פעלתני יתר על המידה או חסר סבלנות. במקרים רבים הבעייה היא נתקים בחשיבה, וכך נקטע בכל פעם הרצף בלמידה או בהקשבה. לכן, אין כל קשר בין שובבות או חוסר סבלנות ובין האפשרות להימצאותה של הפרעת קשב. דיסלקציה וליקויי למידה - האפיונים שתיארת אכן תואמים דיסלקציה ותופעות של ליקויי למידה נוספים על מנת לסייע לבנך עליכם לערוך לו אבחון רב תחומי , אשר ימקד את בעיות הלמידה ויציע דרכים חלופיות כמו למשל בחינות בעלפה או למידת אסטרטגיות למידה מתאימות. ריטלין - מה הקשר בין העובדה שבעלך איש משטרה לבין ריטלין? ומה בעלך יודע על הכדור הזה, שהוא בטוח בהרבה מאקמול??? דעות קדומות הן מסוכנות! חבל שבנכם יסבול כל כך במידה והוא אכן זקוק לכדור לשם שיפור הריכוז והתפקוד. מהו איזור מגוריכם? אולי אוכל להמליץ על מקום אבחון בתנאים נוחים יותר. בברכה אלמוג

02/06/2006 | 01:36 | מאת: איריס

שלום, אני לא מבינה על סמך מה את אומרת או קובעת בבטחון כזה, ש - ריטלין בטוח בהרבה מאקמול... אני בטוחה שזה לא בסמכותך, וכדאי שתשאירי זאת לרופאים. איריס

מנהל פורום לקויות למידה