לקות למידה לא מילולית

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

01/10/2017 | 20:13 | מאת: שלהבת

שלום וברכה - הילד שלי בן 13 מאוד מאוד מתקשה בחיים ובמערכת החינוך במיוחד. הוא לא מצליח לתקשר עם הסביבה בצורה הולמת ומרגיש דחוי הוא התחיל לפתח חרדות ופחדים ולאחרונה אף מקבל טיפול תרופתי . לפי מה שקראתי הוא עונה על מרבית הקריטריונים של לקות למידה לא מילולית. הוא עבר אבחונים פסיכודידקטים ולמרות שגם שם הראה ציונים נמוכים מהממוצע לגילו בכל הפרמטרים, לא הוזכר המושג לקות למידה לא מילולית. כרגע אנחנו בטיפול פסיכולוגי בעקבות החרדות ותפיסת מציאות לא אמיתית. האם ישנו אבחון ספציפי ללקות למידה לא מילולית ואם כן היכן הוא נערך? ובנוסף אשמח מאוד לקבל טיפים לסייע לו ולתמוך בתחושת הייאוש וחוסר האונים שהוא נמצא בה כרגע. תודה רבה

שלום שלהבת, המקרה שאת מתארת אכן נשמע מורכב. לדעתי במקרה זה מומלץ לפנות עם תוצאות האבחונים הקודמים לנוירופסיכולוג ופסיכיאטר העוסקים בתחום ולנסות לקבל אבחנה מבדלת והמלצות מותאמות עבורו. שיהיה בהצלחה.

מנהל פורום לקויות למידה