סופי יהיה מוות מאנורקסיה, זה הסוף.

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

01/09/2014 | 21:57 | מאת: מופרע.

זה יהיה ארוך ולא מובן, זה דבר מאוד כללי ואפילו פשוט פריקה שלום, אני נער בוגר, ואני מאוד רזה, אני רזה בגבול הנורמה, זאת אומרת לא נראה מחריד כמו אנורקס, פשוט רזה, אני לא נגעל מעצמי במראה. אז ככה, לאחרונה אני נמצא בדיכאונות רבים, ולכולם יש את הסיבות משלהם, בעיקר דברים רפואיים, כמו חשש לסרטן, בעיות רפואיות אחרות ועוד, כול פעם שיש לי איזושהי בעיה, אני מגלה ירידה במשקל, שהגדולה מביניהם הייתה בערך 8 קילו, ואז דיכאון, ואז הורדה במשקל, אני חייב לציין שיש לי חילוף חומרים חזק ביותר שגורם לי ''לבלות'', בשירותים 2-3 פעמים ביום. עכשיו יש חולי סרטן, וחולים אחרים אני בטוח, שכן אוכלים את האוכל שלהם כנראה, והם לא מכוונים את הקשר שבין הסרטן לבין לא לאכול, אני ישר מאשים את האוכל, אני מרגיש לחץ בחזה, שלא נותן לי לאכול, אני אוכל בכוח, בנוסף לכך אני לא מרגיש טעם לאכול במצב כזה, פשוט אני אומר שאין טעם לחיים, אז מה הטעם לאכול. ובמצבים שאני לא בדיכאון, אני יכול לאכול כמו בן אדם נורמלי, לאפה שווארמה, או מזון רב מכול המאכלים שאני אוהב, ואוכל בהנאה, אבל אז , יש דיכאון. את הדיכאונות האלו לא ניתן למנוע, אני רוצה לעצור את הקשר שבין הדיכאונות לבין האוכל, פשוט לאכול נורמלי גם עם דיכאון. אין לי הפרעה נפשית שאני רואה את עצמי שמן, להפך, אני שמח על כול קילו שאני עולה אם אני עולה, אני לא אוהב בנות דקיקות, ולא אוהב את המראה הרזה בכלליות, לכן המראה לא משחק את הבעיה. את עכשיו תגידי לי לטפל בבעיה, זה לא יעבוד. כי אני כנראה עומד לגלות בשורה קשה, אני עוד לא בטוח לגבי זה, אבל אולי זה סוג מסוים של סרטן. העניין הוא שאני לא יודע איך אני יוכל לחיות, כי הסכנה האמיתית תהיה שאני יפסיק לאכול לחלוטין, וימות מאנורקסיה ולא מהסרטן / כול בעיה אמיתית אחרת. אני כבר לא יודע מה לעשות, אני מפחד מהסרטן הזה (במידה ויתגלה) כי הוא גם לפעמים סופני, אבל אני לא יכול להאשים את זה, כי לפני זה עשיתי ''דיאטות'', על דברים פשוטים יותר, כמו פרט במראה החיצוני. אבל לבסוף גיליתי שאני טועה. זאת אומרת, כול הפרעות האכילה שלי, הם נבעו ממשהו, שנעלם לי במחשבה, זאת אומרת, הבעיה נפתרה. אבל לא נראה לי שאם יהיה לי מחלה זה ''יפתר''. איך חולים במחלות קשות שמרגישים רע בלב ודיכאון, אוכלים? זה מה שמעניין אותי, איך זה הגיוני, הם בכלל אוכלים? מה עושים במידה ואני אנורקס? מה לא עושים טיפולים נגד? לא אמורים פשוט להחדיר אוכל דרך הווריד + כדורים מסוימים ודברים בסגנון, להביא את הבן אדם אפילו למשקל קצת מעל התקין, ככה מתים פשוט מאנורקסיה?

02/09/2014 | 23:48 | מאת:

שלום לך, מן הדברים שכתבת לא ניתן להסיק אם אתה סובל מהפרעת אכילה בכלל או אנורקסיה בפרט. כן ניתן להבין שאתה מאד סובל ושחלק משמעותי מהסבל הוא חרדה בריאותית. אתה מאד עסוק בתפקודי הגוף שלך ובבריאות. למיטב הבנתי אתה כרגע בריא לחלוטין ולא לוקה במחלה גופנית. מקור הקושי הוא בחרדות כיוון שאין סיבה בגילך לחשוש מסרטן במידה שאתה חושש. חרדות שכאלה נוצרות מסיבות שונות הקשורות לעולמך הפנימי ולסביבה בה גדלת. להערכתי טיפול נפשי יכול לשפר מאד את איכות חייך. גם תרופות נוגדות חרדה יכולות מאד לעזור. אתה לא חייב לסבול כ"כ. רן