עזרה בבקשה - כמה שיותר מפורטט

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

06/06/2013 | 17:43 | מאת: אני

אני במילים –הרגלי אכילה, התנהגות, הרגלים . קשה לי לאכול ליד אנשים, בעיקר ליד חברות וכדומה. לאחר שאני אוכלת מסתירה עצמי עם בגדים רווחים שלא יראו אותי. מרגישה שמנה ולא אוהבת את עצמי, ולפעמים די אוהבת את הגוף שלי . יכולה לא לאכול בכלל 3 ימים רק מסטיקים וסוכריות, ומצד שני לאכול בארוחה אחת עד 2000 קלוריות ואז לשתות הרבה מים כדי לחרבן ולהוציא את זה . וגם כאשר אני אוכלת הרבה מרגישה צורך לסדר את הבית וכדומה – לזוז כדי לא להשמין . מרגישה שאני חייה בשקר יש הרבה דברים שאני משקרת לגביהם – לדוגמא הציונים שלי אפילו שהם לא נמוכים, מרגישה צורך לשקר ולהגיד שהם יותר גבוהים- חשוב לי להיות מושלמת . אחרי שאני אוכלת הרבה לא מרגישה טוב עם עצמי. לא מאושרת, כל הזמן לחוצה וחרדתית מרגישה צורך לבכות לפעמים ללא סיבה , רצון לא לעשות כלום שימים מסוימים יעברו .- יש תקופות יותר קלות ויש יותר קשות . בכלל לא אוכלת ארוחות מסודרות אוכלת כמעט תמיד רק פעם ביום, בחודש האחרון הארוחה הגדולה שאני אוכלת נגיד שלושה ימים הרבה ואז שלושה ימים לא אוכלת – שאני לא עובדת מרשה לעצמי לאכול ושאני עובדת או צריכה לעשות משהוא ולהתלבש ולצאת מהבית מעדיפה לא לאכול . לא אוהבת את עצמי דיכאון, מצבי רוח, חרדות, לחץ, נדודי שינה , לחץ עם סדר, בעיקר של הבית שלי, החדר שלי מתוסכלת, חסרת ביטחון, ביישנית . שקלתי לפני שנה 68 על 1.62 -לאחרונה רזיתי כי איזה תקופה אכלתי יחסית בריא – אבל כיום לא אוכלת בכלל מסודר ובריא ( דברים לא בריאים ) – ממאי שנה שעברה עד אחרי פסח השנה בכלל לא אכלתי דברים לא בריאים, אבל גם אז אכלתי רק ארוחה אחת ביום, וכיום כפי שכתבתי זה ממש מפוקשש) נשקלנו בבית הספר שהייתי בכיתה ז ואני הייתי בין המלאות לכן התחלתי דיאטה – וירדתי עד 37.5 על 1.52 שקלתי 46.5 לפני הדיאטה ( שהייתי בכיתה ח )כאשר הייתי בכיתה ח- חשבו שאולי אני אנורקסית אבל טיפלו בי הייתי במעקב לא יותר מזה וזהו – התחלתי לעלות במשקל לאת לאת . ואז לעט לעט עליתי עד למשקל שכתבתי פעם אחרונה שנשקלתי לפני חודשיים שקלתי 51 היום אני לא יודעת כמה אני שוקלת אבל אני מפחדת להישקל, יש לי נדודי שינה וחוסר שקט תמידי , שיש לי שינויים משמעותיים בחיים יותר בחרדות, קשה לי לקבל החלטות , אבל כאשר יש לי משימות רוצה לטפל בהם כמה שיותר מהר . מגיל 12 וחצי עד היום ירדתי ועליתי הרבה במשקל ברור לי שאני לא בריאה רוצה לטפל בזה .- אני עוד מאת בת 20 – ההורים שלי מודעים למצבי בגדול – אבל לא ממש והם גם עסוקים עם אחותי אז אני לא יודעת מה בדיוק לעשות ואיך וגם מתביישת לשתףףף. מה לעשות, מה בדיוק ההגדרה שלי .??? יש לציין שההורים שלי גם סובלים מהפרעות אכילה הם יחסית נמוכים ושוקלים מעל 100 ואמא שלי לעיתים מקיאה - לא בכוונה היא פשוט אוכלת יותר מדי ואז היא פשוט חייבת להקיא - ואחותי לאחרונה אכלה לפתח הפרעות אכילה - והיא נכון לעכשיו מטופלת - (היא גם מקיאה בשונה ממני )

16/06/2013 | 23:19 | מאת:

כל המשפחה בהפרעת אכילה? זו ממש בעיה רצינית. חייבים לבדוק למה וללכת לטיפול משפחתי רב מערכתי ולבדוק מה לא בסדר בבית. למה את צריכה כל הזמן לרצות את כל העולם? למה את ואחותך לא אוהבות את עצמכן. ברור שיש בעיה חמורה מאוד והיא חייבת להיפתר ומהר וחייבים ללכת לטיפול. האם זה נראה לך נורמלי כל היום להתעסק עם עצמך ועם האוכל? האם ככה את רוצה להעביר את שארית ימייך? זעקי ובקשי עזרה. מותר לך אין ספק שיש פה הפרעה, מחלה שמחייבת טיפול מאסיבי