יעוץ

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

25/02/2012 | 20:46 | מאת: סיגל

שלום רב! אני בת 22, רקדנית בלהקה מקצועית. אני סובלת מבולמיה ב-4 השנים האחרונות. לאורך כל השנים היו ירידות ועליות, צום או התקפי אכילה, דיאטות כסחניות וגם זמנים של אכילה נורמלית לאורך תקופה מסוימת... באפשריל שנה שעברה התחלתי בדיאטה הכי בריאה ונכונה עד כה, דיאטה שמשלבת תזונאי ופעילות גופנית נוספת לזו שכבר עשיתי. כמו כל הדיאטות האחרות, התחלתי טוב ולאט לאט הורדתי דברים מהתפריט ולקחתי הכל לקיצון. הצלחתי להוריד 13 ק"ג שבזכותם התקבלתי ללהקה בה אני נמצאת היום. אני שומרת על תפריט יומי מאוד מאוד דל וסובלת מסחרחורות. בחודשים האחרונים, כשאני לפי התפריט אני לא חוזרת להרגל של הקאות אבל בזמן האחרון התחלתי לסטות מה"חוקים" שלי ואני מרגישה שוב איך הכל הולך לצאת משליטה. אני בפעילות גופנית מאומצת 6 ימים בשבוע במשך 7-9 שעות ביום. נבדקתי לאחרונה, כולל בדיקות דם והכל היה תקין. התשובה שקיבלתי היא חוסר נוזלים וירידה מהירה מדי במשקל. יש עלי לחץ גדול בזמן האחרון גם להתאים ל"טייפ קאסט" הרצוי בלהקה וגם לנוכח הערות של המנהלת בזמן האחרון על כך שהיא רואה עלייה במשקל. אמנם הייתה עלייה אבל של 3 ק"ג בלבד! עד עכשיו הצלחתי לשמור על משקל גוף הכי נמוך שהייתי בו עד היום ואני מרגישה שגם הגוף התרגל למשקל אחר. לפני כמה ימים היה לי "התקף פאניקה" רק בגלל הלחץ של לרדת במשקל. אני מתוסכלת עד העצם מה"חוקים" הטיפשיים שאני חיה לפיהם כבר כמעט 4 שנים ובמיוחד בשנה האחרונה כי אני יודעת שאין לי אפשרות לשבור אותם, מה שמוסיף לחץ עצום. אין לי למי לפנות, ואני מאוד משתדלת להחזיק את עצמי חזק ולא לתת לעצמי ליפול חזרה לרוטיה-אבל זה יוצא משליטה מאוד בקלות. היות ואני במדינה זרה, מכשול השפה וביטוח הבריאות, מה שאומר בעיית תשלום, הוא גדול מאוד. הייתי רוצה אם אפשר, לשמוע מה יהיה הכי נכון לעשות כעת? איך אפשר לעצור לפני הידרדרות גדולה מאוד? האם יש מקום בו אוכל לטפל ולהתייעץ אונליין? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי... תודה רבה, סיגל.

03/03/2012 | 19:47 | מאת:

סיגל יקיריתי אני לא מחדשת לך שאת על סף תהום ועלולה בכל רגע לסטות וליפול. עצרי מהר האם כל מה שאת עוברת שווה את הפרסום? בסופו של דבר אנורקסיה או בולמיה עלולים להיגמר רע וכשאת תסחפי חזק פנימה ותרצי לצאת משם יהיה קשה לצאת ולהושיט לך חבל הצלה לתהום העמוקה. התעוררי ומהר ועצרי את ההדרדרות כמה שיותר מהר. ישנם מקומות שאת יכולה להתייעץ איתם. יש אתר שנקרא שחר. נסי להיכנס אליו שם יש מקומות שאפשר לפנות אליהם אך את צריכה טיפול אינטנסיבי ולא בשלט רחוק כדי לעצור את מה שנכנסת לתוכו לפני ארבע שנים.