כאבי גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/12/2013 | 12:49 | מאת: תומר

שלום. בני בן 12 וחצי. לפני כשנה עקב שיכמה מעט בולטת נערך צילום עמוד שדרה. תוצאותיו: "א-סימטריה גבית מותנית, בצילום 11 מעלות" לאחרונה החל לסבול מפעם לפעם מכאבי גב משני צידי עמוד השדרה באזור המותן. נבדק ע"י אורטופד ילדים:"בבדיקתו (מאוקטובר 2013 ): היפוטוניה קלה, ע"ש ללא עקמת או קיפוזיס. רגישות קלה בגובה טורקלי תחתון. כיפוף ואקסטנציה מלאים, טווח מלא. אין חסר נוירולוגי גס. לסיכום: כאב גב מרכזי קל מדי פעם. בעברו צילום הראה עקמת קלה. אין עדות קלינית לעקמת." הומלץ על נורופן 400מג' לשבוע. (עקב חשד לדלקת). ו-"במידה ואין שיפור יש להשלים מיפוי עצמות." לאחר נטילת נורופן חל שיפור בכאבים. אולם לאחרונה שוב חזרו הכאבים, באותו אופן משני צידי עמוד השדרה באזור המותן מפעם לפעם. יש לציין כי מתפקד בצורה תקינה, שוחה בצורה מאסיבית במשך שעה פעמיים בשבוע. השאלה: האם יש הכרח במיפוי עצמות? (החשש שלי הוא מפני קרינה, גם לאור העובדה כי נחשף מספר רב של פעמים בשנתיים האחרונות לצילומי רנטגן, עקב דלקת ראות,לפני אנטביוטיקה, במהלך אנטיביוטיקה, אחרי אנטיביוטיקה, שברים או חשד לשברים ביד(לפני גבס, אחרי גבס, במהלך הגבס..., צילום עמוד שדרה לפני כשנה וכו') ואם כן, האם יש בדיקה/ברור שאינם כרוכים בקרינה, או בקרינה פחותה? תודה.

רק לגשת לאורתופד ילדים לבדיקה, זה הכל ולשמוע את המלצותיו, לא נראה לי שיהיה צורך במיפוי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים