טונוס שרירים גבוה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/08/2003 | 15:29 | מאת: מירב

שלום בני,בן 13 חודש,סובל מאיחור התפתחותי: הוא לא זוחל נכון (אלא רק על הגחון...), לא יושב ובטח שלא מנסה לעמוד או ללכת. רופא ילדים אמר לי כי הוא סובל מטונוס שרירים גבוה בגפה התחתונה, וכן מהעדפה כללית של צד שמאל בגוף (משחק עם יד ימין כשהוא נשען על שמאל וכו,). חוץ מזה הוא ילד מקסים, חייכן חברותי ופעיל מאוד (מגיע לכל פינה בבית...). רציתי גם לציין כי הוא נולד פג (חודשיים מוקדם)והיה חודש באינקובטור עד שהשתחרר הביתה מהפגיה. רציתי לדעת האם ישנה סיבה להיות מודאגת? ממה נובע טונוס שרירי גבוה? על מה זה יכול להעיד? ומה אני יכולה לעשות בנידון כדי לסייע? נאמר לי שיתכן וזה נובע מפגיעה במערכת העצבים המרכזית. איזו פגיעה? האם זה הפיך? ושוב- מה באפשרותי לעשות? מחכה לתשובה בהקדם תודה רבה מירב

06/08/2003 | 22:04 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אכן פיגור התפתחותי וטונוס גבוה של שרירים מעלים מיד את האפשרות שמדובר בנזק למוח סביב הלידה. באופן כללי מדובר על " שיתוק מוחי" או CEREBRAL PALSY או בקיצור CP . הבעיה היא שלוקח זמן רב להגיע למסקנה סופית . הדבר הנכון לעשותו הוא להתיעץ עם מרפאה- מכון- מחלקה להתפתחות הילד. אם אמנם יש טונוס גבוה של שרירים ברגל אחת יש לבצע תרגילים למנוע התקצרות של השרירים. פיסיותרפיסטים העובדים ב"התפתחות הילד" מומחים לטפל בבעיות אלו.

07/08/2003 | 12:12 | מאת: מירב

ד"ר לב אל שלום ראשית כל- תודה רבה על תשובתך המהירה. שנית- האם ישנה מרפאה עליה אתה ממליץ? בתודה מראש מירב

מנהל פורום אורתופדיית ילדים