היפוטוניה ותחושה עמוקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

21/12/2002 | 09:07 | מאת: אמא של פרח

הבת שלי בת 4 ושלושה חודשים היפוטונית. התגלה בגיל חודשיים נמצאת היום בגן טיפולי בגיל 2.5 איבחון פסיכולוגי העיד על אחור התפתחותי של חצי שנה. היום לאחר פיזיותרפיה ריפוי בעיסוק ובדיבור השתפרה מאד. שאלתי היא בנוגע לתחושה העמוקה, שלפי מיטב הבנתי קשורה להיפוטוניה. האם חוסר בשלות בתחושה עמוקה זה משהו שיכול להסתדר או שעדיין יהיה פער בתחושה העמוקה ה"רגילה " לעומתה?....... המרפאה התנועה בגן אמרה לי שהיא רצה ואינה עוצרת את עצמה לפני חפצים האם זה קשור להיפוטוניה האם יש לכם עצה עבורי?.......... תודה

21/12/2002 | 18:08 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

היפטוניה אינה מחלה בפני עצמה אלא מצב מלווה מחלות שונות . אי לכך יש להגדיר את הסיבה להיפוטוניה לפני שמנסים להסביר תגובות פיסיולוגיות נוספות. ואגב לא ברורה לי שאלתך בעניין תחושה עמוקה זו חיה שלא מוכרת לי . האם כוונתך לתחושת מצב ,תחושת לחץ, החזרים גידיים עמוקים ,

22/12/2002 | 10:06 | מאת: אמא של פרח

א.חדש לי מה שאתה אומר ואני שמחה על כך. הבדיקות שערכנו היו CPK שהיה 257 בגיל 1.5 בערך. בדיקה חוזרת לא נעשתה בגלל שהילדה התפתחה. בדיקת מוליכות עיצבית נמצאה תקינה הנוירולוגית הסבירה לי שהילדה נולדה כשתפיסת המוח שלה את המציאות היא כאילו משיכת כדור הארץ קטנה ממה שהיא באמת ולכן טונוס השרירים נמוך. ב.תחושה עמוקה - דבר שעבדנו עליו הרבה בריפוי בעיסוק נתבקשתי לעשות לה עיסויים על מנת לחדד את התחושה . כאשר הילדה מקבלת מכה המכה "לא כואבת " לה אלא אם המכה חזקה במיוחד לזאת הכוונה בתחושה עמוקה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים