עקמת לילדה בת 2

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/12/2014 | 09:29 | מאת: אפרת

שלום לבתי בת השנתיים אובחן עקמת . הילדה נולדה עם ddh בשני הצדדים היתה עם רצועות וובליק עד גיל 3 ח' לערך. הילדה בריאה בדר"כ יש לה איחור התפתחותי היא לא מדברת ועברה ניתוח כפתורים לפני כחודשיים. לפני כחודש עשינו צילום גב והוא הראה עקמת תוצאות הרופא עקומה עיקרית d8 עד L2 יש 30 מעלות וכן מL2 עד L 5 יש 27 מעלות ועקומה מתנית לשמאל בת 18 מעלות . המומלץ לנו על חגורת גב TLSO עם רצועות . האם החגורה יכולה לעזור בסוג כזה של עקמת , כמה לערך היא תצטרך להיות עם זה, האם מחליפים את החגורה בכל פעם שהיא גדלה . מה חומרת העקמת?

היות וזהו מקרה חריג של עקמת כזו בגילה רצוי להיות בטיפול של מומחה ספציפי בתחום כגון ד"ר עובדיה בת"א ולשמוע להמלצותיו

25/12/2014 | 11:25 | מאת: אפרת

אנחנו מאזור ירושלים יש המצלה על רופא טוב

מנהל פורום אורתופדיית ילדים