המנגוסטין והשפעתו על הבריאות

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

14/11/2008 | 09:00 | מאת: מנגוסטין

מדברים הרבה על תוספי תזונה. להלן קטע מהרצאה של ד"ר אדוארדס מאוקלנד, קליפורניה, על יתרונות המנגוסטין. אשמח לקבל את העורתיו של ד"ר ברנר ולהפנות למקורות נוספים. אנחנו רואים מ 1673 ועד היום את היכולות של המנגונסטין להגיע לכל איבר ואיבר בגוף. בצריכת תוסף מנגוסטין, ניתן לראות שינוי ושיפור לא רק בהרגשה אלא גם ממש בבדיקות הדם בליפידים (שומני הדם - כולל כולסטרול וטריגלצירידים) ובמארקס (פירושו בעברית "סמנים" זוהי בדיקת דם ספציפית לגילוי סוגים מסוימים של סרטן. ד"ר אדוורדס נותן דוגמא של ירידה ב- PSA שזה סמן ספציפי לסרטן הפרוסטטה-הערמונית, לאחר שימוש בוומה במשך כשלושה שבועות!). ממצאים במרפאות: מטופלים במרכזי כאב, הסובלים מכאב כרוני, בדרך כלל נפתרים מכאבים תוך שבועיים מעת לקיחת המנגונסטין. צריכה קבועה של מנגוסטין מראה ירידה של כ – 30% -40% בכולסטרול. רואים גם שיפור במחלות נוירולוגיות, טרשת נפוצה (MS), שיפור בזיכרון לחולי אלצהיימר, שיפור בפעולות של חולי פרקינסון שעד כה לא יכלו לבצע, היפר אקטיביות (סוג של הפרעת קשב ADD) ואוטיזם. אנו לא ממש יודעים כיצד זה משפיע, אך רואים תוצאות מובהקות וברורות. אנשים שואלים כיצד יכול להיות שפרי אחד משפיע על כל כך הרבה מחלות ואיברים בגוף. העקרון הוא שלכל Xanthone יש קבוצה ייחודית של מולקולות המשפיעה על דברים אחרים, ובכל פעם שמשנים את ההרכב הכימי של הקבוצה, יש תפקוד שונה. לכל אחד מאיתנו יש מישהו שהוא מכיר שהוא חולה במחלת הסרטן ומקבל טיפולים כימו תרפים. כל זמן שעדיין לא נמצא מענה למחלה, כל דבר שעוזר הוא מבורך, ולכן צריך להתייחס לתוסף המנגוסטין כחומר שיכול רק לעזור. בטיפול הכימותרפי מרססים את הבטן בחומרים ואילו ה Xanthone "מתלבש" בדיוק על הגידול ומטפל מקומית ולא משפיע על מקומות אחרים הלא נגועים בסרטן. הכימותרפייה דומה לאש ממכונת ירייה, שבעצם פוגעת בכל, גם בדברים הטובים, בעוד שה - Xanthone מזכיר כדור של צלף, הפוגע בדיוק במטרה. בטיפול בתוסף מנגוסטין, נראה שאצל גברים הסובלים מסרטן הערמונית ,נראה שינוי מדהים כבר בתוך כשלושה שבועות. להלו לינק להרצאה המלאה באנגלית: http://john.soulliere.googlepages.com/sciencebehindmangosteen אשמח לשמוע תגובות.

Mangosteen מנגוסטיין זהו משקה צמחים אקזוטיים הנקרא גם XanGo ואינו קשור לפרי המנגו. השם המדעי הוא Garcinia mangostana. מחקרים במעבדה מראים כי למנגוסטין יכולות אנטי סרטניות: ד"ר יוסף ברנר Three new prenylated xanthones, mangostenones C (1), D (2), AND E (3), together with 16 known xanthones 4-19, were isolated from the young fruit (7-week maturity stage) of Garcinia mangostana. The structural elucidation of the new compounds was mainly established on the basis of 1D AND 2D NMR AND HR-MS spectroscopic analysis. Compound 1 showed cytotoxic properties against three human cancer cell lines, epidermoid carcinoma of the mouth (KB), breast cancer (BC-1), AND small cell lung cancer Chem Pharm Bull (Tokyo). 2006 Mar;54(3):301-5. Garcinone E, a xanthone derivative, has potent cytotoxic effect against hepatocellular carcinoma cell lines. Planta Med. 2002 Nov;68(11):975-9. Antiproliferative activity of Thai medicinal plant extracts on human breast adenocarcinoma cell line Fitoterapia. 2004 Jun;75(3-4):375-7. Antiproliferation, antioxidation AND induction of apoptosis by Garcinia mangostana (mangosteen) on SKBR3 human breast cancer cell line. J Ethnopharmacol. 2004 Jan;90(1):161-6. Garcinia mangostana: a source of potential anti-cancer lead compounds against CEM-SS cell line. J Asian Nat Prod Res. 2008 May-Jun;10(5-6):475-9. Xanthones from the botanical dietary supplement mangosteen (Garcinia mangostana) with aromatase inhibitory activity. J Nat Prod. 2008 Jul;71(7):1161-6. Epub 2008 Jun 18.

15/11/2008 | 10:06 | מאת: מנגוסטין

תודה לך ד"ר ברנר. לידיעתך ולידיעת כל המעוניינים, המנגוסטין הינו המרכיב המרכזי בתוסף התזונה VeMMA שיהיה ניתן להשגה בארץ תוך כשבועיים. למוצר יש אישור משרד הבריאות ותעודת כשרות. לקבלת פרטים נוספים: עוזי, 054-6664134 או על ידי הרשמה לאתר הבא: www.myvemma.com/uzkatz1 כחבר עם אפשרות להזמנה ישירה. באתר יש גם קישורים לחומר כתוב בנושא, כולל הרצאות של רופאים וחלק מהמחקרים הדנים ביתרונות המנגוסטין. אשמח אם תיצור עמי קשר ישיר בנושא. עוזי כץ.

16/05/2009 | 12:28 | מאת: שמואל כפיר-אל

קוראים יקרים, שלום. אני אחד הצרכנים הראשונים לגלות את היתרונות בשימוש במנגוסטין בלקיחתו בצורה נוזלית תוך כדי חיפוש אחר פתרון לבעיה רפואית במהלך שנת 2007 . תוך כדי מחקר באינטרנט, נחשפתי לתוסף תזונה המבוסס על מנגוסטין בתוספת לתה ירוק ואלו ורה וספקטרום שנים עשר ויטמינים וששים וחמישה מינרלים במינון יומי שכולנו חייבים בין אם אנחנו חושבים שאנו בריאים ואוכלים בריא ובין אם איננו בריאים. אני רואה את עצמי מחויב לשתף אתכם בחוויות החיוביו שעברו עלי תוך מס' שבועות מאז התחלתי להשתמש בו. ראשית הכאבים שהיו לי בברכיים נעלמו והתחלתי לקום שבע משינה עם אנרגיות מלאות להמשך המאבק היום יומי בעבודה ובשאר העניינים המעסיקים את רובנו וכולנו. הגוף פשוט מרגיש את הצורך לקום באופן טבעי. הפכתי לאיש רגוע יותר על אף בעיות הקיום היומיות הרודפות את כולנו. חזרתי לכושר המלא שהיה לי לפני כעשר שנים תוך מס' שבועות מאז התחלתי לצרוך אותו. נשירת השיער נעצרה, העור קיבל ברק, והציפורניים קיבלו ברק ורקע ורוד. הפטרת בציפורני הרגליים החלו להעלם תוך מתן מראה לצפורניים מראה חדש. תוצאות בדיקות הדם השתפרו ומראות ירידה בסוכר (glucose) ו - creatinine ועליה משמעותית בערכי ה - B12 שעלו לערכים שלא היו מעולם. בנוסף נרשמה עליה בשאר ערכי הויטמינים והמינרלים בדם. עדכנתי את רופאת המשפחה ואני צורך את המוצר בידיעתה. אלו הן חלק מהעדויות והרשימה ארוכה ומלאת עדויות נוספות של חברי ובני משפחתי שהחלו לצרוך אותו בעקבותי. המעוניינים והמתעניינים יכולים לבקש מידע נוסף דרך ה - מייל [email protected], ולהשאיר מס' טלפון. שמואל כפיר-אל 054-7644545

16/05/2009 | 14:26 | מאת: שמואל כפיר-אל

קוראים יקרים, שלום. אני אחד הצרכנים הראשונים לגלות את היתרונות בשימוש במנגוסטין בלקיחתו בצורה נוזלית תוך כדי חיפוש אחר פתרון לבעיה רפואית במהלך שנת 2007 . תוך כדי מחקר באינטרנט, נחשפתי לתוסף תזונה המבוסס על מנגוסטין בתוספת לתה ירוק ואלו ורה וספקטרום שנים עשר ויטמינים וששים וחמישה מינרלים במינון יומי שכולנו חייבים בין אם אנחנו חושבים שאנו בריאים ואוכלים בריא ובין אם איננו בריאים. אני רואה את עצמי מחויב לשתף אתכם בחוויות החיוביו שעברו עלי תוך מס' שבועות מאז התחלתי להשתמש בו. ראשית הכאבים שהיו לי בברכיים נעלמו והתחלתי לקום שבע משינה עם אנרגיות מלאות להמשך המאבק היום יומי בעבודה ובשאר העניינים המעסיקים את רובנו וכולנו. הגוף פשוט מרגיש את הצורך לקום באופן טבעי. הפכתי לאיש רגוע יותר על אף בעיות הקיום היומיות הרודפות את כולנו. חזרתי לכושר המלא שהיה לי לפני כעשר שנים תוך מס' שבועות מאז התחלתי לצרוך אותו. נשירת השיער נעצרה, העור קיבל ברק, והציפורניים קיבלו ברק ורקע ורוד. הפטרת בציפורני הרגליים החלו להעלם תוך מתן מראה לצפורניים מראה חדש. תוצאות בדיקות הדם השתפרו ומראות ירידה בסוכר (glucose) ו - creatinine ועליה משמעותית בערכי ה - B12 שעלו לערכים שלא היו מעולם. בנוסף נרשמה עליה בשאר ערכי הויטמינים והמינרלים בדם. עדכנתי את רופאת המשפחה ואני צורך את המוצר בידיעתה. אלו הן חלק מהעדויות והרשימה ארוכה ומלאת עדויות נוספות של חברי ובני משפחתי שהחלו לצרוך אותו בעקבותי. המעוניינים והמתעניינים יכולים לבקש מידע נוסף דרך ה - מייל [email protected], ולהשאיר מס' טלפון. שמואל כפיר-אל 054-7644545

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן