מה דעת כבודו על הצום מים,מיצים וכדומה,בבקשה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

23/06/2006 | 09:55 | מאת: ד"ר דוד

אשמח לגבי דעת אדוני על הטיפול בצום נגד גידולים ממאירים ולא ממאירים ע"י צום מים,צום מיצים. תודה וברכות

רופאים ומרפאים רבים ממליצים לחולי סרטן לצום תקופות ממושכות. רבים אחרים מתנגדים בצורה נחרצת לטיפולים בצום. צום יכול לעזור לחולי סרטן: יש עדויות לכך שצום מאריך את חייהם של חולים במצב של תזונה לקויה אך לא בתת-תזונה. יש לכך מספר הסברים: 1. הגוף מייצר אנזימים בקביעות. כאשר צמים, נוצרים אנזימים שאינם צריכים לפעול לעיכול המזון, ולכן הם פועלים נגד הסרטן. מדובר אפוא בטיפול באנזימים. 2. בזמן הצום רמות הסוכר יורדות. 3. מנוחה ממזון עוזרת להתאוששות המיטוכונדריה של התאים. יש לבדוק האם החולה אינו בתת-משקל (כחקסיה), האם הוא אוכל בצורה תקינה, האם האלבומין שלו ברמה תקינה ומה מצבו הכללי. לצום יש גם השפעות שליליות: צום מגביר את החדירו?ת (פרמיאביליות) של המעיים. הגברה זו גורמת לתופעות הבאות: 1. חדירה מוגברת של אנטיגנים מהמעיים לגוף והחלשה של מערכת החיסון. 2. חדירה של רעלנים (טוקסינים) המחוללת עומס-יתר על הכבד. 3. ספיגת מיקרובים היכול לחולל אילוח (ספסיס, זיהום בכל הגוף). השפעות שליליות אחרות של הצום: 1. מחסור בחלבונים בגוף – מחסור בחלבונים במזון גורם לשימוש בחלבונים הנמצאים בשרירים ולדלדול שרירים. 2. מחסור במינרלים בגוף – מחסור במינרלים שונים החיוניים לתהליכי הדה-טוקסיפיקציה בכבד, בשלב הראשון והשני שלה, גורם להפרעה בתהליך הדה-טוקסיפיקציה. במקום לגרום לניקוי רעלים מהגוף, כמצופה מהצום, נגרמת הצטברות של רעלים. 3. הפרעה בייצור אנרגיה בגוף – תהליך הדה-טוקסיפיקציה בכבד מצריך הרבה אנרגיה. חוסר תזונה מונע כניסה של חומרים המשמשים לייצור אנרגיה בגוף, והדבר מפריע לתהליך הדה-טוקסיפיקציה. 4. הצטברות של רעלים בגוף – הפגיעה בתהליך הדה-טוקסיפיקציה בכבד בזמן הצום חמורה גם משום שהצום גורם להתמוססות של רקמות שומניות. השומנים חוזרים מרקמות אלו לדם, ונושאים יחד עימם רעלים שונים שהצטברו באותן רקמות. הכבד שכבר אינו מתפקד בצורה תקינה אינו יכול לטפל בהם. 5. מחסור בסיבים תזונתיים בגוף – בזמן הצום הגוף אינו מקבל סיבים תזונתיים המושכים את הרעלים ממערכת העיכול אל מחוץ לגוף. 6. מחסור באנטי-אוקסידנטים בגוף – בזמן הצום הגוף אינו מקבל אנטי-אוקסידנטים החשובים גם לתהליך הדה-טוקסיפיקציה בכבד וגם לתהליכים אחרים. לסיכום: יש יתרונות וחסרונות לטיפולים בצום. זוהי שיטת טיפול שצריך להיות מאד זהיר כדי לא לגרום נזק. מצד שני יש הרבה דיווחים ממטפלים בצום על הצלחות בטיפול בחולי סרטן. אני אישית חושש מאד מטיפולים בצום ואני אינני משתמש בשיטת טיפול זאת. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן