קומפלקס b בעשב חיטה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

23/08/2015 | 11:02 | מאת: גלית

בספר שלך כתבת בקשר לויטמינים מקבוצת b : "ויטמין b הם גורמי מקדמי גדילה ולכן יש להיזהר בהם בקרב חולי סרטן". מיץ עשב חיטה, שאני וחולי סרטן אחרים רבים ניזונים ממנו יום-יום, אומנם מכיל כמויות גבוהות של ויטמינים e c k סלניום ועוד, אך מנגד מכיל כמויות גבוהות מאוד וחסרות פרופורציה של רוב הויטמינים האלו מקבוצת b (תיאמין- 150 מג/10,000% מעל לנורמה, ריבופלאבין-3700 מ"ג/18,000% מעל לנורמה , ניאצין-3600 מ"ג/18,000% מעל לנורמה, חומצה פנטותית-1029 מ"ג/5,000 מעל לנורמה, ויטמין בי6- 550 מ"ג/22,000% מעל לנורמה.- * הכמויות עפ"י 50 גרם עשב חיטה). כאמור אלו כמויות הרבה-הרבה יותר גבוהות מהנורמה(באלפי אחוזים!) לפיכך אני מבינה שעל פי המלצתך יש להימנע ממיץ עשב חיטה בקרב חולי סרטן. אם לא תוכל להסביר מדוע?

ויטמינים ממשפחת ה B בכמויות סטנדרטיות הן בעלות השפעה חיובית לחולי סרטן. באופן כללי אני אינני ממליץ לחולי סרטן על שימוש בתרכובות מולטי מלבד כאלה המיועדים במיוחד לחולי סרטן (יש כאלה בארצות הברית). אני ממליץ להשתמש בתוספים שיש לנו ידע על ההשפעה החיובית שלהם על סוגי הסרטן השונים בכלל ועל הסוג הספציפי של החולה בפרט. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן