סרטן ריאות

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

02/02/2015 | 15:07 | מאת: mmme

אבי עבר לפני 10 שנים 2 כריתות בעונה שמאל וימין. לאחר שנה חזר הגידול, אבי טופל באירסה בהצלחה במשך 5 שנים ואז הכדור הופסק (הממצא הפסיק לגדול ונשאר באותו הגודל ולכן האיריסה הופסק לאחר 5 שנים) . לאחר שנה הגידול שוב החל לגדול , טופל ב"אפיטיניב" 7 חודשים אך לא עזר. טופל בכימו בחודש אוגוסט 2014 קרבופלטין+אלימטה במשך 4 טיפולים הממצא הגדול לא גדל אך הממצאים הקטנים גדלו . מדובר על גוש בריאה שמאל בגודל 6 ס"מ ועוד מס' מוקדים קטנים בריאה שמאל. ולכן הוחלט להחליף לו את הטיפול לטקסוטר . קיבל 3 טיפולים בלבד של טקסוטר (אחת לשבוע. שבוע שעבר היה הטיפול השלישי) אך אבי החל לסבול משיעול. מה דעתך פרופ'? מה ניתן לעשות במצב של סרטן ריאות גרורתי שכזה כי כבר ביצע 2 כריתות עונה שמאל וימין. איזה טיפול מומלץ שיכול לעזור? מה הסיכוי שטרסיבה יוכל לעזור? או טיפול ביולוגי אחר?והאם הקרנה מסוכנת בשלב שכזה?

פורום זה מיועד לטיפולים ברפואה אינטגרטיבית בסרטן. ע"כ מציע להפנות את השאלה בפורום לאונקולוגיה כללית או בפורום לאונקולוגיה בריאות. הייתי מציע לשלב עם הטיפולים האחרים תזונה פעילות גופנית ותוספי מזון כחלק מהטיפול. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן