תוספי מזון

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

23/04/2013 | 22:15 | מאת: אמיר

רציתי לברר לגבי תוספי מזון שנבדקו מחקרית בהמנעות הישנות סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 נותחתי ניתוח רדיקאלי וקיבלתי 33 הקרנות וכעת מצבי יציב פסא 0.004 מזה כשנה וחצי אחרי ההקרנות ומעונין לקבל תוספי מזון מתאימים ויעילים למצבי מאחר והשוק מוצף בתוספי מזון למיניהם וכל אחד ממליץ על מוצר אחר כמו כן רציתי לברר לגבי התוסף פרוסטה גארד האם הוא יעילומתאים למצבי?כעת אני נוטל פרוסטה גארד ,ליקופן.אומגה 3 ,כורכום,ויטמין c,שותה מיץ רימונים,תה ירוק,?

26/04/2013 | 23:51 | מאת: חשוב

26/04/2013 | 23:53 | מאת: חשוב

המלצות משרד הבריאות לתוספי תזונה וטיפולים משלימים 24.4.2013 בעקבות הפרסומים האחרונים באינטרנט ובעיתונות (אפריל 2013) על הסכנה ב"טיפולים משלימים / אלטרנטיביים" לסוכרתיים כמונו, פניתי למשרד הבריאות (אגף האכיפה והפיקוח). קיבלתי הנחיות והמלצות כיצד לפעול ולהיזהר מטיפולים שכאלו ! , תוספי תזונה חשודים ! ואיך ניתן לזהות אנשים המתחזים לרופאים ! אשר מסכנים את בריאותנו ואת חיינו. בסוף מרץ 2013 נעצרה אישה שהתחזתה לרופאה ומטפלת בתחומים שונים כאשר טיפלה במרפאתה, בין היתר, בחולי סוכרת. היא ניהלה/מנהלת אתר אינטרנט לרפואה סינית. ועל פי החשד, כתוצאה מה"טיפול" שהיא סיפקה התאשפזו חולי סוכרת בבית חולים. במרפאתה נמצאו כדורים מזויפים שהוצגו כטבעיים אך למעשה הכילו חומרים תרופתיים מסוכנים ואסורים לשווק בארץ. ועל פי החשד, גם גרמו לתופעות הלוואי אצל מטופליה. שוק הטיפולים ה"טבעיים" בארץ אינו מפוקח על ידי אף גוף מקצועי רשמי. לצערנו, תחום הטיפולים האלטרנטיביים מוצף במטפלים בעלי הכשרה מפוקפקת או מצומצמת שנותנים טיפול למחלות בתכשירים "טבעיים" (תוספי תזונה) אשר לרוב, לא אושרו על ידי משרד הבריאות. תוספי תזונה לא מאושרים עלולים לסכן את בריאות הציבור עקב חוסר פיקוח על הרכבם, איכותם ומקורם של חומרי הגלם. להלן כמה עובדות והמלצות לגבי תוספי תזונה והטיפולים המשלימים (* המידע נכתב ע"י רוקחת מאגף לאכיפה ופיקוח במשרד הבריאות) 1. תוספי תזונה לא הוכחו מדעית כיעילים לטיפול או מניעה של מחלות, למרות שנעשו על חלקם מחקרים רבים. תופעות לוואי עלולות להופיע הן כתוצאה משימוש בתרופות והן מתוספי תזונה. בטיחותם ויעילות של המוצרים הטבעיים ותוספי תזונה בכלל אינם נבדקים מדעית על אוכלוסיות חולים ולכן לא ניתן לקבוע אם השימוש בהם בטיחותי. שימוש לא מפוקח בתוספי תזונה עלולה להפריע לאיזון הסוכרת המושג על ידי טיפול תרופתי קונבנציונאלי. מכאן, במידה ורוצים להתחיל טיפול שאינו תרופתי קונבנציונלי, ההמלצה לחולי סוכרת היא לעשות את זה תחת השגחה של רופא מטפל, תוך כדי ניטור רמות הסוכר. בשום אופן אין להפסיק או לשנות את הטיפול התרופתי הקיים ללא התייעצות עם רופא. 2. טיפולים תרופתיים קונבנציונליים, הם היחידים שהוכחו כיעילים ובטוחים במחלת הסוכרת. הם מונעים סיבוכים רב מערכתיים האופייניים לסוכרת, מורידים את רמות הסוכר בדם ומאריכים חיים. עד כה, לקהילה המדעית לא ידוע על תרופה או חומר אחר שמרפא סוכרת. זו מחלה כרונית שניתן להאט את התפתחותה על ידי טיפול תרופתי, תזונה ופעילות גופנית מותאמים אישית. ויש לקבל אותם רק בבית מרקחת ולא דרך אתר אינטרנט. 3. בעת קבלת טיפול אצל מטפלים לא קונבנציונליים כדאי לבדוק את הפרטים הבאים: מוסד לימודים בו המטפל/ת קבל את הסמכתו, מס' שנות הלימוד שלו/ה, ותווית מוצרי התזונה המוצעים לכם בה חייב להיות מצוין ההרכב המלא של החומרים, תאריך תפוגה ומקום הייצור. במידה פירוט מלא של הרכבם של המוצרים, כדאי לוותר עליהם מיד. במידה ותסבלו מתופעות הלוואי הצוות המטפל לא יוכל לזהות את הסיבה הנכונה לתופעות הלוואי ויתכן שלא תקבלו טיפול מתאים – דבר העלול לעלות לכם בבריאותכם ואף בחייכם. בהיעדר פרטי זיהוי כפי שנדרש בחוק, איכות והרכב המוצר מוטלים בספק ! ולכן לא מומלץ לצרוך אותם. 4. תכשירים הומיאופתיים, אין הוכחות מדעיות על בטיחותן ויעילותן. ההבדל העיקרי בין הומיאופתיה לתוספי תזונה הוא ריכוז החומרים הפעילים. בהומיאופתיה נעשה דילול קיצוני של החומרים הפעילים ועקרון ההשפעה מבוסס על האמונה שהדילול מעצים את הפעילות. במידה ויש חשד לגבי אופן הטיפול, טיב התכשירים, ניתן ליצור קשר עם משרד הבריאות לבירור הנושא באתר בקשר לחשד לתוסף תזונה או תרופה לא מאושרת – נא להתקשר מיד לאגף לאכיפה לינקים חשובים שכדאי להכיר : מפעלים בעלי היתר יצור תוספי תזונה בישראל: http://www.old.health.gov.il/units/fcs/plants/build_GMPs.asp?p=1 אתר שירות המזון לבירור אישור ייבוא (במידה ומוצר יובא מחו"ל): http://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Pages/default.aspx מאגרי מידע שונים של משרד הבריאות: http://www.health.gov.il/Services/Pages/DataBase.aspx אגף לאכיפה ופיקוח, מחלקה למאבק בפשיעה פרמצבטית: http://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/MTI/Drugs/PharmCrimeUnit/Pages/default.aspx או במייל: [email protected] * המידע נכתב ע"י רוקחת מאגף לאכיפה ופיקוח במשרד הבריאות האגף לאכיפה ופיקוח משרד הבריאות [email protected] רח' אליאב 9, ת.ד. 91342 ירושלים טל' - 02-6551797, 02-6551772-4 פקס - 02-6551776

כל התוספים שציינת הם מצויינים למניעה. הייתי מוסיף פקטסול כטיפול המונע שליחת גרורות כמובן לתוספים יש להוסיף תזונה דלת שומן, ללא סוכרים ופעילות גופנית 4-5 פעמים בשבוע ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן