ריצות תכופות לשתן

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

23/02/2013 | 13:30 | מאת: בת מודאגת

לשלמה גוברמן אצל אבי בן 87 התגלה לפני 7 חודשים גידול סרטני בסגמנט המדיאלי של בלוטת ערמונית שהתפרץ לשלפוחית השתן.עבר turp/bt צואר פתוח בלשכה משמאל שארית רקמה חשודה נכרתה ואתה רקמת ערמונית ,בבדיקה פתולוגית -סרטן מסוג סקוומוס,לאחר הניתוח הפך לאנורי עם עלית קריאטין ובהדרגה הוכנסו לו שני נפרוסטומים היות וגם היה מעצור מוחלט משמאל בשופכן דיסטלי ומימין מעבר זרזיפי,נשלח להקרנות .קבל 15 הקרנות . כעבור 3 חודשים נעשו נסיונות לגמול אותו. נעשתה המרה של הנפרוסטומים לnu- דו"צ,בהמשך נסגרו אך עקב לחץ נפתח הימני,מאז ניסו לסגור שוב אך היו צריבות ותכיפות יתר במתן שתן .ב27.1.13 הומר הנפרואורטרוסטום מימין לנפרוסטום ובוצע שחלוף של השמאלי.לאחר שבועיים בוצע נפרוסטוגרם חסימה דיסטאלית מלאה של השופכן ללא מעבר חומר ניגוד לכיס שתן,בוצעה המרת נפרוסטום שמאל לסטנט. jj בבוקר עסוק חצי יום מחוץ לבית ונותן שתן אחת לשלוש עד ארבע שעות לערך. הבעיה משעות אחר הצהריים שמגיע הביתה מתחילה ריצה כל שעה בערך. בלילה לא מצליח לישון כלל עקב הרגשת לחץ וצורך לתת שתן כמעט כל שעה מה שמשפיע מאוד על מצב הרוח וגורם לדכדוך. לציין שכל התקופה יש לו חיידקבשתן e coli + esbl בעל עמידויות רבות רגיש לamikacin ו tazocin אבקש יעוץ מה ניתן לעשות למניעת הריצות הרבות בעיקר בלילה וכיצד בבוקר התכיפות שונה מהמשך היום, תודה מראש רחל ר

יש להתייעץ עם אורולוג לפתרון הבעיות הנ"ל ד"ר יוסף ברנר

04/03/2013 | 18:38 | מאת: בת מודאגת

הייתי מעונינת לקבל תשובה משלמה גוברמן אליו פניתי ,ועליו קראתי כמסייע לחולי סרטן ,האם ניתן לעזור בהפחתת ריצות לשתן במצב שתארתי אודה לתשובה מגובי

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן