סרטן ושט

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

01/01/2013 | 12:10 | מאת: לאונל

שלום, אבא שלי בן 70 וגילו לו סרטן ושט לפני כ5 חודשים(דרגה 3). לפני כחודש וקצת סיים טיפולים כימיוטרפיה והקרנות. לאחר הטיפולים עבר בדיקות PET CT ואנדוסקופיה אולטרסאונד והגידול נעלם, לא קיים בשתי הבדיקות. לאחר התייעצות עם הרופאים, המליצו על ניתוח לכריתת הושט, ניתוח שהוגדר כקשה, המעניק לכל היותר כ5 שנים לחיות לפי סטטיסטיקות. הניתוח לפי מה שהבנו לא מבטיח שהסרטן לא יחזור וכמובן גם לא מבטיח שאבא שלי יחיה לפחות עוד 5 שנים. השאלה הנשאלת היא האם ניתוח זה עדיין הכרחי במצב הנוכחי של אבא שלי? האם יש סטטיסטיקות המודדות את האחוז השרידה לאחר טיפולים+היעלמות של הגידול+והחלטה לא לעבור ניתוח? אשמח לשמוע כל נתון, חוות דעת, ואם יש מומחה בחו"ל או אפילו בארץ שיכול לתת חוות דעת שנייה. תודה מראש

השאלה צריכה להיות מוצגת בפורום אונקולוגיה ולא בפורום טיפולים משלימים בסרטן. הטיפול בניתוח משפר את סיכויי ההישרדות של חולים שקיבלו הקרנות ו/או כימותרפיה.מחקר שנעשה לאחרונה באוניברסיטת Duke בארצות הברית מדגים זאת ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן