טיפול משלים לחולת סרטן המעי הגס

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

24/08/2012 | 12:31 | מאת: מוצרט

לד"ר המכובד שלום רב, אמא שלי עברה ניתוח לכריתת הצקום cecum לאחר שנתגלה בו גידול ממאיר. בביופסיה נכתב שמ-16 קשרי לימפה נמצאה אחת שעברה Metastatic Carcinoma וכן נכתב שגודל הגידול היא 4.5 ס"מ באורך על 3.5 ס"מ וכן : Adenocarcinoma involving muscularis propria, penetrating pericolic fat and present focally at deep surgical margin Proximal and distal margins free of tumor. One lymph node ,1.5 cm, in greatest dimension out of 16 almost totally replaced by Metastatic Adenocarcinoma. Appendix- free of tumor. No obvious extracapsular extension seen. שאלותיי: מספר רופאים -כולם מנתחים- טוענים שבגיל זה- 85- לא נותנים יותר כימותרפיה. אם הדבר נכון, מה ניתן לתת לה במסגרת טיפולים משלימים על מנת לוודא שהמחלה לא תשלח גרורות אל איברים אחרים? כרגע, אחרי הניתוח, היא מתאוששת יפה, אוכלת, יש לה תאבון והיא ישנה היטב ומלבד לחץ דם המטופל היטב אין לה כאבים שלהם.בבדיקת CT בטן עליונה ותחתונה לא נמצאו ממצאים פתולוגים כלשהם ואילו בבדיקות דם נמצא שהמרקר CEA ערכיו ירדו ל4.5 לאחר הניתוח.האם ישנן בדיקות מסוימות שאתה ממליץ שהיא תעשה -בדיקות מעקב? בתודה מראש.

גיל איננו מחלה ולכן באם מצבה הכללי טוב ואין לה מחלות אחרות רציניות, ניתן לתת כימותרפיה כזו או אחרת כטיפול מונע. ממליץ להתייעץ עם אונקולוג ולא עם כירורג. ניתן גם להיעזר ברפואה משלימה למתן תרופות וטיפולים להפחתת סיכויי הישנות המחלה. רצוי להתיעץ עם רופא או מטפל הבקיאים בנושא זה ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן