אנא עזרתכם/ן

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

24/10/2004 | 22:39 | מאת: מיואשת

שלום רב, ובכן.... אני בת 30, לפני שנה וחצי נפצעתי פציעה מטופשת למדיי בקרסול השמאלי. לאחר נסיונות רבים לטיפול שלא עלו יפה ואפילו גרמו לתוספת של נזקים, לפני כחמישה חודשים הציעו לי הפיזיותרפיסטים שהייתי בטיפולם להוסיף למערך הפיזיותרפי הכללי שלי גם שימוש בלימפה-פרס, כדי להפחית את הנפיחות מהרגל הפגועה. הלחץ שאמרו לי להשתמש בו היה 50. שאלתי מכשיר לימפה-פרס מ"יד שרה" ואכן עשיתי בו שימוש פעמיים. בראשונה - למשך 10 דקות ובשנייה, כפי שהורה הפיזיותרפיסט, לחצי שעה. לאחר שהפסקתי את הפעולה הרגשתי כאב ברגל , אך לא התייחסתי לכך. ביום שלמחרת - התחילה נפיחות בצקתית ענקית!!!! ברגל השנייה (ימין.). הרגל כולה עד גובה השוק התנפחה והייתה בצקתית עד כי לא נכנסה לאף נעל ובקיצור - נראתה מפחידה. לא היתה שום סיבה נראית לעין לכך חוץ מהשימוש במכשיר בלילה שלפני כן. הגעתי למיון באיכילוב ושם חשדו בטרומבוזה. לאחר דופלר הסתבר שאין זה העניין, והרופא הפנימי שהיה שם אמר לי שזה נראה כמו לימפדמה, ושאין מה לעשות עם זה. בינתיים - במשך כחודש הרגל היתה נפוחה ובצקתית מאוד, וכל עוד היא היתה נפוחה - הרגל הפגועה לא היתה נפוחה כלל. לעומת זאת בצילום רנטגן שביצענו לרגל ימין התגלתה "התבהרות" בנקודה מסוימת, שהרופא אמר שזה נראה כמ סדק או שבר קטן בשל המאמץ שמוטל על הרגל הזו (אני הולכת רק עליה בעזרת קביים, כך שכל משקל הגוף מוטל עליה). מכל מקום, לאחר אותו חודש ולאחר שחזרתי לפעילות רגילה (טיפולים ועבודה) נוצר מצב מאוד אבסורדי שבו לאחר מספר שעות שבהן אני יושבת ללא תנועה וברגליים נוגעות ברצפה, אני מוצאת את שתי (!!!) הרגליים נפוחות עד מאוד, נוטות לתחושה של "מתות", חסרות תחושה וקרות ברוב המקרים. שאלותיי: 1. האם אלה סימנים המעידים על לימפדמה? 2. האם ייתכן לימפדמה רק ברגל אחת? האם ההצטרפות של השנייה היא צפויה או אמורה להדאיג? 3. האם יש מה לעשות לטיפול? 4. האם זה משהו אחר אם לא לימפדמה? אציין רק שעברתי טיפולי PT שונים, כולל לימפתיים למיניהם, בגלל חשד לRSD ברגל הפגועה (שכיום ברור לגמרי שאין לי אותו). בקיצור, סליחה על האורך המלאה והמעייף של השאלה, אבל אולי מישהו יכול לסייע בהבנת המתרחש בגופי? תודה רבה מראש, מיואשת אמיתית

למיואשת שלום, אנסה לענות על שאלותייך, אך כמובן חסר לי מידע רב. השאלה המרכזית הינה , האם עברת טיפול לימפתי אצל מטפל פיזיוטרפיסט המובמך לטפל בלימפדמה, ולא עיסויים שונים, ומזדמנים...??? קיימים מצבים שבהם בעקבות טרואמה ברגל אחת , הרגל השניה מגיבה בהתנפחות, וזה על רקע עומס לימפתי גבוהה, והרבה פעמים כבר היה קיים גורם סיכון לפני כן. הסיבה שהרגליים מתנפחות כשהן תנועה, הינה שבעקבות הישיבה קורים שני דברים: א. בלוטות הלימפה במיפשעה, שאמורות לנקז את הליממפה מהרגל במצב תקין, נחסמות על ידי מנח הישיבה (במיוחד, אם יש גם בטן שקצת לוחצת... אינני יודעת אם זה נכון למקרה שלך. ב. פעילות השירירת איננה קיימת, והיא חיונית לשאיבת הלימפה. לכן, יש חשיבות גדולה להפסקות מרובות (ואם בעבודתך את יושבת, אולי תשקלי לשים מתחת לכפות רגלייך, מאין מערוך, שיגרום לך ל"שחק" עם כפות הרקגליים, בזמן שאת יושבת וכך להפעיל את שרירי הסובך. האם זו לימפדמה? יש הרבה שאלות ובדיקות שצריך לערוך, אך האם ניתן לטפל, בוודאי שכן! אני מצעיה לך לגשת לקבל ייעוץ ממטפל לימפתי המוסמך לטפל בלימפדמה. אשמח לענות על עוד שאלותייך, דורית

25/10/2004 | 17:28 | מאת: המיואשת שוב

שלום דורית, ראשית, תודה רבה על התשובה. שנית, לא , לשמחתי אין בטן שמסייעת לענין הלחץ על הלימפה המפשעה, אבל לחלוטין ייתכן כי הישיבה מפריעה לאיזשהו עניין... עברתי את העיסוי אצל פיזיותרפיסטית העובדת בשיטת LMD (מקוה שאני לא טועה), והיא אכן "מוסמכת לימפה". היא גם חבשה את הרגל אח"כ בחבישות של לחץ וכו', אבל לא יכולתי לשאת את החבישה ולאחר שעה לערך הסרתי אותה. מכל מקום, בעת שבה טופלתי בשיטה זו, זה היה בשל אבחנה של RSD,כאמור, אבל לא היתה נפיחות של ממש, ובודאי לא היתה נפיחות ברגל הבריאה. מה זה אומר - "היהי קיים גורם סיכון כבר לפני כן"? מה הוא גורם סיכון? האם זה שהרגל ה"בריאה" מתנפחת כעת ללא הכרה גם עד גובה הברך (כל הקרסול והשוק) הוא צפוי והגיוני? מה עושים ולמי פונים? האם אפשר להטיל את האחריות על הרגל ה"פגועה" כ"אשמה" בעניין ולקוות שכאשר היא תחלים גם הבעיה הזו תיפתר? תודה מראש על תגובתך, אני

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)