מכשיר לימפא פרס

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

22/10/2004 | 12:09 | מאת: רבקה דמרי

שלום,כפי שידוע לי,ולדעתי זו גם דעה של רבות/ים מאיתנו,מכשיר הלימפא פרס אינו תחליף לטיפול הידני.לאחרונה יש נטיה של הממסד להפנות מטופלות לטיפול במכשיר-במקום לטיפול הידני,בעיקר לבעיות של לימפדמה ברגליים. האם יש שינוי בגישה שלא ידוע לי? תודה רבקה

23/10/2004 | 09:46 | מאת: הצדיק הכפרי

מכשיר לימפא פרס לא מומלץ גם ע"י המטפלים לפעמים הוא גורם לנזקים מאשר עוזר.

שלום רבקה, הטיפול לליפאדמה המקובל בעולם היום הוא הטיפול הפיזיותרפי המשולב. טיפול זה כולל מניעת זהומים ושמירה על מצב העור, עיסוי לימפטי, חבישות לחץ (בעלות מתיחות נמוך), שרוול או גרב מותאם, ותרגילים. במקרים מסוימים ניתן לשלב טיפול במשאבת לחץ, לדוגמא הלימפה פרס. הלימפה פרס דוחף נוזלים מאיזור כף היד/כף הרגל אל החלק העליון של הגפה. שם מצטברים נוזלים וחלבונים שגורמים להווצרות פיברוזה ולטווח ארוך החמרת הלימפאדמה. לכן, למטרת פינוי הנוזלים וחלבונים, מאוד חשוב לבצע עיסו לימפטי בגו ובחלק העליון של הגפה לפני ואחרי כל שימוש בלימפה פרס. הטיפול מתבצע תחת השגחה של פזיתרפיסטית לימפטית. לחץ גבוה גורם נזק לכלי הלימפה לכן יש להקפיד ולא להשתמש ביותר מ-40 מ"מ כספית לחץ. יש מקרים שבהם לא כידאי להשמש בלימפה פרס בכלל: - אם יש חשד מלימפאדמה באיזור איברי המין החיצוניים - לימפאדמה מסוג ראשוני - מסטקטומיה דו צדדי - מחלות עורקים - אי ספיקת לב, אי ספיקת כליות. כתבתי סקירה מאוד קצרה. ליותר פרטים אפשר להפנות לחומר כתוב: A Primer on Lymphedema - Deborah Kelly, Chapter 5 The Diagnosis AND Treatment of Peripheral Lymphedema , Draft Revision of the 1995 Consensus Document of the International Society of Lymphology, Beranas M.J,Witte M.H. Lymphology 34 (2001) 84- 91 The Dangers of Pumps in lymphoedema Therapy Judith R Casley-Smith,J.R. Casley-Smith,B.B.Lasinski,M.Boris Progress in Lymphology XV. 1-404,1996 : ( Lymphology 29( Suppl בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)