בעיה לימפטית- ברגל שמאל שמתבטת בנפיחות

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

13/11/2016 | 22:04 | מאת: יהודית

שלום לפני מספר שנים רגל שמאל עברה כמה פעמיים שושנות- צלוליטיס קשות ומכך נפגעה הפעילות של בלוטת הלימפה (באזור העקב) ומאז הרגל נפוחה לאחרונה סבלתי משושנה נוספת וחלה החמרה בפעילות הבלוטה והרגל התנפחה יותר. האם יש טיפול להורדת הנפיחות ברגל? ?(טבעוני/ הומופתי) בנוסף המליצו לי לרכוש גרביים אלסטיות של farrawfer. האם יש לכן מידע לגבי יעילות הגרביים האילו לבעייה לימפטית? תודה רבה יהודית

שלום רב יהודית מצטערת על האיחור בתשובה. שושנה ברגל עלולה להווצר בין השאר בגלל פטריות בין אצבעות הרגליים. אחת הצורות למניעה במקרה זה ,זה לטפל בפטריות. הטיפול לנפיחות לימפטית הוא טיפול הניתן על ידי פיזיותרפיסטים/ות שעברו קורס לטיפול בלימפאדמה=נפיחות לימפטית.הטיפול נקרא ,טיפול לימפטי משולב(צריך הפנייה מרופא אל מכון לפיזיותרפיה שיידע להפנותך לפיזיותרפיסט/ית המתאים/ה) בו מתייחסים לבעיית הגיינת הרגל, מניעת חזרת השושנה, טיפול עצמי ואמצעי חבישה שאחד מהם הוא הפרו-רפ. מאחלת לך טיפול מהיר ומוצלח ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)