חבישות פארו ראפ ללימפדמה חמורה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

05/06/2016 | 14:55 | מאת: טל

שלום, לאמי, בת 79, יש לימפדמה חמורה בשתי הרגליים, ולכן הרגליים מעוותות וקשה לחבוש אותן בחבישה שתחזיק מעמד. רוב החבישות שחבשה אותה פיזיוטרפיסטית נפלו די מיידית אחרי שהסתיימה החבישה. יוצא שרוב הזמן, במצבה, היא לא היתה חבושה, מה שגרם להחמרה של הלימפדמה. כמו כן, עקב החמרה של הלימפדמה הרגליים פצועות ונוזלות, ונתונות לזיהומים חוזרים ונשנים. במשך תקופה ארוכה, של כשנה וחצי, עם חבישות אחת ליומיים, פצעי הרגליים התרפאו כמעט לחלוטין והרגליים הפסיקו להיפתח ולנזול. ביקשתי מהפיזיוטרפיסטית שחובשת אותה שתעשה לה מסאז' לימפטי, אך היא סירבה. בתחילה בטענה שניקוז לימפטי עם רגליים פצועות ודולפות עלול להעביר זיהום לכל הגוף באמצעות המסאז', ולאחר מכן, כאשר נרפאו ונסגרו הפצעים היא עדיין סירבה לעשות מסאז' בכל מיני תירוצים. אני חושבת שהיא פשוט נגעלה מהרגליים המעוותות ומהריח (הנוראי) שנודף מנוזלי הלימפה. הטיפול היחיד שנתנה לה היה חבישת הרגליים עם תחבושות (שתמיד נפלו), ועם יריעות פולימם מתחת לתחבושות. פיטרנו את הפיזיוטרפיסטית החובשת, משום חוסר היעילות, והתחלתי אני לחבוש אותה. אפילו הצטיידנו בתחבושות חדשות, אך הן לא ממש עוזרות לנוזלים לצאת. אני מהדקת מעט יותר את התחבושות, ולכן הן לא נופלות כ"כ מהר (ייתכן שזה אסור, אינני יודעת), אך עדיין אין כל הטבה. (מהלך החבישה: יריעות פולימם, מעליהן גרב כותנה, מעליהן התחבושות האלסטיות, חבישת שמיניות בלחץ נבנה מלמטה). אמי לא מרטיבה את הרגליים בכלל, למעט את כפות הרגליים במים עם תמיסת פולידין. אני מעוניינת להשיג עבורה חבישות פארוראפ, ניסיתי להזמין דרך אתר החברה, אך למדתי שחברת BSN קנתה את חברת Farrowmedical שיצרה אותם, ואני לא מצליחה למצוא כיצד להזמין דרך האתר את האגידות. המחשבה המובילה אותי היא שחבישות הפארוראפ יישארו הרבה יותר זמן על הרגליים שלה מאשר התחבושות ואולי זה יועיל מעט בצמצום ההיקפים של הרגליים. כמו כן, ההכנות היומיומיות בכיבוס, גלגול, תלייה, וגלגול נוסף, מתישות אותי מאוד מאוד וגוזלות המון זמן. הייתי מצרפת תמונות של רגליה, אף אין אפשרות לצרף כאן. 1. אשמח לעזרה עם הפארו-ראפ. איך אפשר לקנות ישירות מהאתר? אשמח מאוד למס' טלפון וללינק או אימייל (אני מתכוונת להזמין לכתובת בארה"ב. מי שיקבל את המשלוח בארה"ב יביא אותו איתו בביקורו בארץ). 2. חייבים לסלק את הנוזלים מהרגליים של אמי, מצבה חמור מאוד, ממש רגלי פיל. אני מעוניינת לדעת האם בזמן שהרגליים פתוחות בגלל העומס, פצועות ודולפות, האם אכן אסור ומסוכן לעשות מסאז'? מודה מראש על העזרה

שלום טל כל הכבוד לך על הנחישות והתוצאות הטובות. את צודקת ש פרו רפ יכול לעזור. החברה בישראל שמשווקת את FARROW WRAP היא מכון למוצרים אורתופדים בשם ברזילי להב, נמצאים באינטרנט.הם באים הביתה למדידות. בדרך כלל ההמלצה לפרו רפ מגיעה מהפיזיותרפיסט/ית הלימפטי/ת ואז הקופה מחזירה חלק מהעלות, המוצר יקר מאד. כדי לקבל החזר על תחבושות הפרו הייתי ממליצה לפנות לפיזיותרפיה בקופה שלכם עם מכתב הפנייה מרופא. אפילו אם התאכזבת מפיזיותרפיסטית אחת, כדאי לערב פיזיותרפיסט/ית לימפטית כדי לקבל עצות נוספות לגבי הגיינה, תירגול ודברים נוספים הקשורים למצבה האישי של אמך. אם אין פצעים, לא ברור לי מדוע יש ריח מהרגליים, יתכן שיש פטריות בין האצבעות שניתן להפטר מהן בקלות על ידי משחה נכונה. בהצלחה, ניצה

שלום טל מצאתי באינטרנט טופס מדידה והזמנה לפארוראפ עם מספרי טלפון. נקרא FARROW WRAP ORDER FORM עם הסבר איך למדוד ולמצוא מוצר מוכן. מכיון שאין לך נסיון במדידה, בכל זאת אני חושבת שכדאי שמישהו מקצועי יבוא למדוד, כך שהחברה תהיה אחראית למוצר וגודלו. טיפול נכון ישפר את איכות החיים של שתיכן. בהצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)