רגל נפוחה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

21/06/2015 | 00:55 | מאת: מיקה

שלום בתי בת ה19 סובלת מנפילות לאורך כל רגל שמאל לפני שנה אובחן אצלה מאי טרנד סינדרום וחשבו שהנפיחות מזה ולכן הכניסו סטנט לוריד האיליאק הנפיחות המשיכה והבינו שהבעיה לימפתית כי בבדיקת לימפוגרפי זוהתה בעיה לימפתית הומלץ לחבוש גב אלסטית ולמרות הקושי הרב היא מתאמצת וחושבת אותה .אמנם לאחרונה כבר חודש שהיא גורבת בהיקפים ירדו בסנטימטר אך בכף הגל זה מתנפח יותר וזה ממש לא נעים לה ומיישרת היי מטופלת עיצוב פיזיוטרפיסטית ועושה גם מסים לעצמה אבל מה עוד אפשר לעשות היא ככ צעירה וקשה לה מאוד

שלום מיקה אכן לימפאדמה זהו מצב אשר מצריך טיפול מתמיד, אולם טיפול נכון, חבישה של גרב מתאימה, עיסוי עצמי ותירגול משפר את המצב. עם זאת, אין כמעט דבר שאי אפשר לעשות בחיים כשיש לימפאדמה מטופלת. עם טיפול וחבישה נכונה יש גם אפשרות להקטין את הנפיחות בכף הרגל. הליכה לבריכה מומלצת מאד- לא לדרוך על הרצפה בסביבת הבריכה בלי קפקפים.יש רצף תרגילים בבריכה שעוזר להקטין נפיחות. מנסיון של מטופלות צעירות אחרות - הכנסת הטיפול ברגל לסדר היום הקבוע אפשרי ויעיל. בהצלחה לבתך ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)