בצקת ברגלים

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

04/10/2014 | 19:36 | מאת: נעמי מזרחי

תיאור המקרה: בן 87, לפני כמה שנים - סרטן הלימפות, נקי כבר כמה שנים אחרי טיפול כימוטרפי. אחר כך עבר צינתור בלב עם טיפול של סטנס לפתיחת סתימות. עבר שיקום לב. יש בצקת ב- 2 רגילים, מטופל ע"י גרביים אלסטיות שהוזמנו במיוחד דרך מכון פיזיוטרפיה . במעקב רופא משפחה, המטולוגית בהדסה, קרדיולוג בהדסה, ופיזיוטרפיסט. הבעיה: כל כמה זמן יש דליפת נוזל מהרגל הגורם לפצע (הרבה נוזל המרטיב את הגרב האלסטי וגם אפילו את המכנס). אז מתחילים עם חבישות של הפצע. עד הפצע מתרפא מפסיקים עם הגרב ואז שוב הרגל מתנפחת. מצב שמאוד מייאש אותו. שאלתי: האם יש טיפולים (קונבנציונלים או לא) שיעזרו לו במצבים אלה? הוא מסתדר עם הגרביים המיוחדים אבל כאשר הנוזל דולף מהעור ונוצר פצע , נוצר מין מצב "להתחיל מההתחלה". תודה על ההקשבה

שלום רב לגב' נעמי מזרחי אכן בעיה מורכבת, בגלל מספר מחלות רקע. מעניין אם הפצע מופיע תמיד באותה הרגל. אם הבנתי נכון,הבעיה היא בהתנפחות הרגלים בגלל שלא גורבים גרב לחץ עד להתרפאות הפצע. לדעתי מה שיכול לעזור בשלב של הפצע,זה לחבוש את הרגל או הרגליים,מעל חבישת הפצע, בתחבושת SHORT STRECH, שזו תחבושת שמשתמשים בה לשלב הראשון של לימפאדמה עד להתאמת גרב. תחבושת זו אפשר לחבוש גם בלילה,אם כי יש להזהר בגלל מחלות הרקע.זה עשוי לעזור לריפוי מהיר יותר של הפצע. (אצל מטופל ללא מחלות רקע לעתים מומלץ לחבוש את התחבושות בלילה ולגרוב גרבי לחץ ביום, אם המטופל קם בבקר עם רגלים נפוחות.) בגלל הבעיה המורכבת, אני ממליצה לחזור לפיזיותרפיסט הלימפטי המטפל ולהתייעץ איתו לגבי ההצעות שלי , בברכת שנה טובה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)