התנהלות בזמן ניתוח

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

31/08/2014 | 14:18 | מאת: גלית

שלום לכן, אני עתידה לעבור ניתוח כלשהו המצריך הרדמה מלאה. יש לי לימפאדמה ביד שמאל, אחרי שעברתי ניתוח כריתה לפני 7 שנים. מטופלת בניקוז לימפטי מדי שבועיים. מאחר ואני יודעת שאסור לדקור את היד עם הלימפאדמה או למדוד בה לחץ דם, מה אני אמור לעשות בזמן ניתוח שכזה כדי לא להחמיר את הבצקת. אני מניחה שבמהלך ניתוח אי אפשר גם לחבר אינפוזיה וגם למדוד לחץ דם רק ביד ימין. אז מה בכל זאת עושים? אשמח להנחיות בעניין? רוב תודות, גלית

שלום גלית זו בעיה, כי אין לכל הצוות הרפואי מודעות לשמירה על יד לימפטית. הייתי מציעה לך את הדברים הבאים: -לדבר עם הרופא המנתח בעוד מועד, -לדבר עם האחיות לפני הניתוח. -להציע להרכיב אינפוזיה ברגל במקום ביד שמאל ולמדוד לחץ דם בימין -ללבוש את צמיד העמותה המזהיר בפני דקירה ולחץ על היד הלימפטית לשם הגברת מודעות הצוות המטפל. צרי קשר עם העמותה ללימפאדמה כדי לקבל צמיד, אם אין לך. מאחלת לך הצלחה בניתוח והחלמה מהירה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)