חשש ללימפדמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

11/05/2014 | 10:59 | מאת: נתי

שלום, קיים אצלי חשש ללימפאדמה ובשלב זה הבירור נעצר רציתי לדעת האם יש בדיקה ספציפית שיכולה לשלול או לאשש את קיום המחלה? קיימת בצקת ברגל כבר תקופה ארוכה של כמה חודשים (זה התחיל בתקופה של מאמץ, אני לוחם בצבא)לאחר מנוחה ארוכה של חצי שנה כמעט הנפיחות ירדה אך לא לחלוטין ועדיין ניכרת הנפיחות. תודה!

נתי שלום, בדיקה המאבחנת לימפאדמה הינה לימפצינטוגרפיה. מומלץ להגיע לכירורג כלי דם. חשוב גם לשלול בעיות נוספות שיכולות לגרום לבצקת ברגל. אני מציעה לך ליצור קשר עם עמותת הלימפאדמה www.ial.org.il.יתכן שיכלו לתת לך ייעוץ איך להתנהל מול המערכת הרפואית כחייל. בברכה ג'יל

שלום נתי האם הבצקת לוותה בכאב? האם נשלל שבר מאמץ? (בדיקות הדמיה) בברכה, ניצה

12/05/2014 | 22:42 | מאת: נתי

תודה על התגובה המהירה! באיזה בי"ח/מרפאה הבדיקה הזו קיימת? ולגבי השאלה, הבצקת לוותה בכאבים חולפים, לא משהו קשה במיוחד אבל בתור לוחם נאלצתי להימנע מפעילות מאומצת בגלל כאבים בברכים ובקרסול (לא ידוע על קשר בין הכאבים הללו לבצקת). עשיתי את כל הבדיקות המקובלות, רנטגן, סיטי, דופלר, מ.ר.י, אולטרסאונד אורטופדי, הכל יצא תקין למעט הבצקת והחשש ללימפאדמה. שוב תודה על העזרה!!!

נתי שלום אכן עשו את כל הבירורים האפשריים. פנה לעמותת הלימפאדמה כפי שהציעה לך ג'יל ברכה, בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)