כאבים בכתף-המלצה על מטפל

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

05/05/2014 | 08:49 | מאת: ליאה

שלום רב, קודם כל תודה על הפורום הזה והתשובות המהירות שלכן. לפני כ 3 חודשים עברתי למפקטומי והוצאת בלוטות. ההחלמה שלי היתה מהירה וטובה. הקפדתי על התרגילים ואני שומרת על הכללים המומלצים על ידי העמותה על מנת לא לפתח לימפאדמה. יש לי תנועה מלאה ביד, ואני מתפקדת באופן חופשי לחלוטין. יחד עם זאת, יש לי אי נוחות מאוד גדולה בכתף. אני לא יכולה לתלות שום דבר על הכתף השמאלית. כשאני שמה משהו, אפילו קל שבקלים, אני מרגישה את היד כמו משותקת. כאילו היא כמו נופלת, ואין לה כוח להתרומם. מאז הניתוח אני לא יכולה לשים על הכתף שום דבר. אפילו חזיה שמחזיקה את השד כראוי אני לא יכולה, כי זה עושה לי תחושת שיתוק ביד. מזה כמה שבועות אני מרגישה עומס או תחושה שהכל מכווץ לי באזור הכתפיים/שכמות/צואר, ובימים האחרונים הבנתי שזה אולי קשור לניתוח. אז מה אני מבקשת? בעצם אני מבקשת המלצה על פיזיוטרפיסט שלכם, שמבין ויודע את התחום, שיעזור לי עם הכאבים והכווץ באזור הכתפיים והשכמות. אשמח לקבל שמות ספציפיים של אנשים טובים, ללא קשר לקופת חולים כזאת או אחרת. אני מוכנה ללכת פרטי, ובלבד שיהיה מישהו מקצועי וטוב. סליחה על ההודעה הארוכה. אפשר לשלוח לי תשובה למייל האישי שלי אם זה יותר נוח לכם. תודה רבה רבה

שלום רב לך ליאה וחג שמח! מתאור הבעיה שלך יתכן שהבעיה שלך נובעת משילוב של בעיה מהניתוח וגם מבעיה אורתופדית.אני ממליצה שתיפני לרופא עם הבעיה ,גם כי טיפול פיזיותרפי מצריך הפניית רופא. רשימה של פיזיותרפיסטים מומחים לניקוז לימפטי וטיפול אחרי ניתוח שד תוכלי למצוא באינטנט באתר "עמותת הלימפאדמה", שם יש רשימת מטפלים בנושא לפי אזורים בארץ.כולם עברו הכשרה מתאימה. אין שום סיבה שלא תקבלי טיפול בקופה שלך(או שהקופה תשלח אותך לטיפול אצל פיזיותרפיסט מחוץ לקופה, לפי הנוהל של הקופה). בברכה חמה, ניצה שטייניץ

06/05/2014 | 22:23 | מאת: ליאה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)