בצקת/נפיחות עקב שבר ברגל

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

23/10/2013 | 15:28 | מאת: אריאלה

לפני 6 שבועות מעדתי ושברתי את הקרסול, עברתי ניתוח והייתי בגבס עד לפני כשבוע. בכף הרגל יש בצקת/נפיחות, עושים לי מסג' כמו שביקשה הפיזיוטרפיסטית ואני אשמח לרעיונות נוספים לגרום לנפיחות לרדת ולהעלם. קיבלתי עצה בנושא עלי כרוב אך לא הבנתי לכמה זמן להניח. נכון לעכשיו הנחתי עלים, כרכתי המקום בנייר סופג ומעל בצורה רפויה תחבושת אלסטית. אשמח לתשובה מהירה ועצות להקלת המצב. שיהיו לכם ימים טובים ותודה אריאלה

שלום אריאלה נפיחות לאחר שבר בקרסול זה דבר שכיח. מה שמוריד נפיחות זה הפעלת הקרסול-תירגול לכל הכיוונים מספר פעמים ביום, במנוחה רגל מוגבהת, חבישת הקרסול והשוק בתחבושת אלסטית, כולל חבישת העקב,עיסוי לפי ההוראות והליכה נכונה עם החבישה. לוקח קצת זמן-ולרוב עובר.לאחר שבוע סביר שיהיה עדייןנפוח. בברכה, ניצה

29/11/2023 | 07:10 | מאת: בתאל

לפני 3 חודשים בערך שברתי תמסרק החמישי עדיין יש לי נפיחות באיזור השבר אני מודאגת מזה יש מה לעשות כם זה ?

29/11/2023 | 18:41 | מאת: ניצה שטייניץ

שלום בתאל, אם התיפקוד של הרגל תקין ואין כאב, אין מקום לדאגה. לעתים לנפיחות לוקח יותר זמן לעבור. אפשר לחבוש את הרגל בתחבושת אלסטית במשך היום כדי לעזור לנפיחות לרדת. הייתי ממליצה לבקש הפניה לפיזיותרפיה שינחו אותך לגבי הנפיחות. בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)