בצקות ברגליים..

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

22/09/2013 | 18:19 | מאת: מעיין

היי, אמא שלי עברה לפני כמה שנים ניתוח עקב סרטן ברחם והוציאו לה גם את הבלוטות ומאז היא סובלת מבצקות נוראיות ברגליים במיוחד בכפות רגליים.. 2 שאלות יש לי.. 1) מה ניתן לעשות כדי לעכל על הכאב????? 2) האם מותר לה לעשות מסאג בגוף ובמיוחד ברגליים?? אם כן אם כל סוג של מסאג או רק מסאג מסוים?!?! תודה ;)

שלום מעיין בצקות ברגליים לאחר גידול באברי הבטןוהוצאת בלוטות זהו מצב שאנו רואים בקליניקה. לעיתים זה מלווה בכאב,אולי הגודש גורם ללחץ על עצבי כאב. אמך צריכה לקבל הפנייה מרופא לטיפול לימפטי משולב במכון לפיזיותרפיה בקופה בה היא מבוטחת. אם אין במכון פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת יפנו אותה לטיפול פרטי עם כיסוי העלות על ידי הקופה. הטיפול, שכולל עיסוי וחבישות, תירגול ועיסוי עצמי,(ובשלב מתקדם מגיעים לחבישת גרבי לחץ), גורם להפחתת הנפיחות בהדרגה והכאב גם הוא פוחת. טיפול של עיסוי רגיל ללא חבישה לא מביא את התוצאה הרצוייה. בהצלחה רבה, חג שמח, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)