לימפאדמה וכאבים

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

18/08/2013 | 11:46 | מאת: סוניה מקס

הבת שלי בת 20 וסובלת מנפיחות של רגל ימין, לכל אורכה,וכאבים איומים בקרסול ובברך מאז דצמבר 2012. לפני כחודשיים, לאחר סדרה ארוכה מאד של בדיקות וביקורים בחדר מיון, היא אובחנה כסובלת מלימפאדמה. אלא שנאמר לה שהכאבים אינם חלק מהסימפטומים של המחלה, אך הבדיקות לא מצביעות על בעיה נוספת כלשהי. שאלותיי הן: האם יש מקרים שבהם לימפאדמה מגיעה עם כאבים בעוצמות כאלה? מה קורה אם מסתבר שיש שבר, גנגליון או צורך לנתח את הרגל? האם ניתן לטפל ברגל למרות הלימפאדמה? האם טיפול כזה יחמיר את המצב? (מדובר בנערה צעירה מאד)

שלום רב לך אם כי לרוב מצב של לימפאדמה אינו כואב, בכל זאת זה מצב שאנו נתקלים בו לעתים בקליניקה בעוצמות משתנות, לעתים הכאב נגרם ממצב דלקתי. האם בתך החלה טיפול לימפטי? מתוך נסיון,טיפול לימפטי משולב והקפדה על חבישה שתוריד את הנפיחות בהדרגה,תוריד גם את רמת הכאב. האם בתך נבדקה על ידי אורתופד לשלילת בעייה נוספת? אם אין מנוס מלנתח גפה לימפטית, יש הנותנים אנטיביוטיקה מניעתית לפני הניתוח, ואם יש לצוות המטפל מודעות לבעיה, לרוב אין סיכון. מקווה שעזרתי מעט, ניצה

23/08/2013 | 10:21 | מאת: צילה

גם לי היו כאבי תופת ברגל ואחרי שהורידו לי את הבצקת בעיסוי וחבישה הכאבים הם מינימליים. כלומר לפעמים יש כאבים איומים אך הם יורדים בהדרגה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)