פארו

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

02/07/2012 | 13:15 | מאת: הלן

סובלת מליפדמה ביד לאחר סרטן שד והוצאת בלוטות. אנימטופלת במסג' ובשרוול לחץ. מאחר שהמצב לא כ"כ טוב אני אמורה גם לחבוש למשך הלילה. רציתי לשמוע חוות דעת מטפלים ו/או מטופלים לגבי היעילות של חבישת פארו ראפ וכן האם קופ"ח משתתפת בעלות.

הלן שלום, אני לא השתמשתי בפארו ליד, רק לרגל. לא התרשמתי שפארו ליד מאוד מקל. אולי יהיו דעות נוספות. הקופות לא זהות במדיניותן לגבי החזר לפארו. אני מציעה לך לבדוק בקופה שלך. הפיזיותרפיסט הלימפטי שלך גם יכול לעזור לך לקבל מידע. בברכה, ג'יל

06/07/2012 | 06:29 | מאת: lovestory

שלום הלן, אני לא ארשום את שמי מפאת סודיות מחברי שאינם יודעים שאני חולה. אני באה מהמגזר החרדי ומתגוררת ביו"ש. גילו אצלי התחלה של סרטן בלימפות בבית השחי אשר גרם לי לבצקות בזרוע, הופנתי ע"י הפיז שלי לרכישת חבישת פארו עם הוראות שעלי לחבוש אותו גם בשעות הלילה. רכשתי את החבישה ולאחר כמה שעות הנפיחות התחילה לרדת עד כדי כך שהייתי צריכה לגשת לחברה כדי שיצרו לי היקפים בחבישה. לאחר כשבועיים שוב הגעתי למכון כדי שיצרו לי את ההיקפים, שם נאמר לי שבמצב הזה אצטרך כבר לגרוב שרוול. הפיז המליצה לי לרכוש את השרוול כדי שאוכל לגרוב אותו ביום ולהמשיך לחבוש את החבישה של פארו בלילה כדי למנוע בצקות. עליי לציין שהחבישה עשתה לי רק טוב. לגבי החזר מקופת חולים כללית... קיבלתי 80% החזר לא מהמושלם, כי זה נמצא בסל התרופות. לפני שרכשתי את חבישת פארו גם אני שאלתי והתעניינתי לגביו, קיבלתי המלצות טובות עליו. מאחלת לך רפואה שלימה ובהצלחה.

08/07/2012 | 16:53 | מאת: דינה

שלום הלן, דוקא הפיז שלי ממליצה בחום על שרוול פארו. רכשתי את החבישה בחודש 8/11 אחרי כמה שעות ההיקפים התחילו לרדת. הגעתי למכון והם שם דארגו לקצר את הרצועות. לאחר כעוד שבוע שוב הגעתי למכון ושוב קיצרו לי את הרצועות. ואז שם המליצו לי לעבור כבר לשרוול רגיל כמובן בהמלצת הפיז שלי. והנה לאחר כ-3 חודשים לא הייתי צריכה יותר את חבישת פארו והזמנתי דרכם את השרוול הרגיל. בקשר להחזרים מהקופה. אין בעיה לקבל את ההחזר מהקופה כי המוצר נמצא בסל התרופות. אני קיבלתי 80% החזר. בהצלחה דינה

לכל חברי מכבי, נא לשים לב שיש שינוים בנוהל ההחזר ממכבי עבור חומרי חבישה ללימפאדמה. שמעתי על אי הבנות אשר גרמו לחברת מכבי בעיות בקבלת החזר. אני מציעה לכם להיות עם הפיזיותרפיסט הלימפטי בקשר לקבלת הסבר לגבי הנוהל החדש. בברכה, ג'יל

שלום רב חבישת לחץ פארו(או כל חבישה דומה) מאפשרת שימוש גם ביום וגם בלילה. המלצתי על חבישת פארו ליד בעבר למישהי שלא הגיבה לטיפול המשולב ובגלל שלא היה שיפור, השרוול שהוזמן הפריע לה מאד.הפארו עזר לה מאד מהאספקט הפרקטי. למישהי אחרת הזמנתי פארו כי היה לה כאב כרוני, לא יכלה לסבול שרוול והתקשתה לחבוש את היד בתחבושות SHORT STRECH באופן נכון.עם פארו היתה חבושה,והיה קל לה לשנות את הלחץ כשהפריע לה. בברכה, ניצה

19/07/2012 | 13:07 | מאת: הלן

אני מאד מודה לכל מי שענה לשאלתי. זה תמיד מעודד שיש עם להשתתף בהתלבטויות ושאלות.

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)