לימפאדמה ראשונית ברגל לילדה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

05/06/2012 | 13:29 | מאת: רונית

שלום, בעקבות נפיחות ברגל ימים בעיקר בכך הרגל ובקרסול אובחנה בתי בת ה- 11 בלימפאדמה ראשונית והתחלנו בטיפול של ניקוז לימפטי. לאחר כל טיפול ניתן לראות איזושהי ירידה בנפיחות, וגם לאחר חבישת לילה, אך הכל מאוד שולי לדעתי. תחבושות הלחץ לא נוחות לילדה, ואנחנו משתמשים בחבישה ידנית רגילה. האם יש פתרונות חבישה נוספים? מה התחזית לשיפור משמעותי? כמה זמן ? האם אנחנו מטפלים נכון?? תודה רונית

רונית שלום, הטיפול בלימפאדמה כולל עיסוי לימפטי, חבישות לחץ עם חבישות מיוחדות ללמפאדמה, גרבי לחץ ותרגילים מיוחדים. בכדי להשיג תוצאה טובה החבישה צריכה להיות על הרגל במשך כל שעות היממה למעט בזמן רחצה. כאשר הבצקת יורדת מזמינים גרב לחץ אשר גורבים במשך היום וממשיכים לחבוש עם תחבושות לחץ בלילה. ללא חבישה הבצקת חוזרת. יש חבישות עם סגירת סקוץ' שיותר נוחים לשימוש אך עולים הרבה יותר. השגרה די קשה במיוחד לילדה. צריכים למצוא את האיזון בין טיפול יעיל ואיכות חיים. הפיזיותרפיסט הלימפטי יכול לעזור לכם בשאלות האלה. האם אתם בקשר עם הקבוצת תמיכה לאנשים עם בצקת לימפטית ראשונית? אם לא תתצרו קשר עם עמותת הלימפאדמה לפרטים נוספים. http://www.ial.org.il בהצלחה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)