ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

07/05/2012 | 07:20 | מאת: לירז

האם ירידה במשקל יכולה לסייעה בהורדת הנפיחות? שמעתי שכן, ואייך זה מתקשר עם לימפדמה והשומן?

לירז שלום, חשוב לשמור על BMI תקין (25 -19 ). יש קשר בין עודף משקל גוף ולימפאדמה. לדוגמא: אצל נשים אחרי טיפולים למחלת סרטן השד עם עודף משקל גוף קיים סיכון גדול יותר לפתח בצקת לימפטית ביד, אנשים בריאים עם עודף משקל לעתים קרובות סובלים בנוסף מבצקות ברגליים. מניסיוני בקליניקה - ירידת עודף משקל למשקל גוף נורמלי תורמת לשיפור בבצקת לימפטית. אני לא ממליצה למי שיש משקל גוף תקין לעשות דיאטה. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)