נפיחות

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

25/01/2012 | 20:31 | מאת: ציפי

שלום, אני בת 55 . מזה מספר חודשים בצקות בקרסול שמאל. עם הזמן התפשטו גם לקרסול ימין וגם לשוקיים. לאחרונה התחילה גם צריבה בקרסוליים בגב כף הרגל ובשוקיים. שמתי לב גם שהצוואר שלי לא סימטרי. בירור רפואי שערכתי כלל: מיפוי עצמות תקין, צילום קרסוליים ואולטראסאונד קרסול תקינים.esr -44. ספירת דם , סוכר, אוריאה, קריאטנין, פוטסיום, סודיום, פרוטאין, אלבומין, T4, TSH' RF, CRP ANA DNA AB , URIC ACID, GOT' GPT GGT LDH , c1- הכל היה תקין. אקו לב תקין . ראומטולוג סבור שהבעיה אינה ראומטולוגית. אתמול ביצעתי דופלר ורידים טרם קבלתי תשובה. אני מודאגת מאוד. מבקשת לדעת מה יכולה להיות הסיבה לבצקות ולצריבה? איזה בדיקות ניתן עוד לעשות כדי לשלול מצבים מסוכנים

שלום ציפי! אכן חשוב לעבור בדיקות לשלילת בעיות רציניות, אותן עשית והן תקינות. בדיקת הדופלר תשלול או תאשר בעיית ורידים, ויהיה יותר קל לקבוע מה עוד לעשות לאחר שתקבלי תשובה מכרורג כלי הדם. באופן כללי, אם זו בעיית ורידים, יתכן והרופא יפנה אותך לרכישת גרבי לחץ. אם זו לא בעיית ורידים,יתכן והתפתחה לימפאדמה (נפיחות/בצקת לימפטית).בכל אחד מהמצבים הללו רצוי שתופני לפיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת כדי להוריד נפיחות ולקבל הסברים, לפני החלטה על גרבי לחץ. אשמח לשמוע על התוצאות, מקווה שעזרתי במעט, ניצה שטייניץ

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)