ניתוח ביד

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

25/11/2011 | 19:56 | מאת: יעל

בניתוח להסרת השדיים הוצאו בטעות 3 בלוטות בצד שמאל (השד ללא הגידול). כעת אני צריכה לעבור ניתוח ביד שמאל בגלל אצבע הדק.מה הסיכון בניתוח בגלל הוצאת הבלוטות? מה עלי לעשות בעניין? תודה מראש. יעל

יעל שלום, אם הוציאו 3 קשריות לימפה סביר להניח שהסיכוי לפתח לימפאדמה הינו דומה לסיכוי אחרי הוצאת בלוטת הזקיף (פחות מ- 10%). חשוב למנוע זהום ביד על ידי הגיאנה קפדנית וחיטוי כל פצע, יש להתייעץ עם הרופא המנתח לגבי השאלה האם יש לקחת אנטיביוטיקה מניעתית לפני הניתוח. את יכולה גם לבקש הפניה לפיזיותרפיסט לימפטית למטרת מעקב אחרי מצב היד סביב תקופת הניתוח. בהצלחה! ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)