דלקת (?) / בצקת(?) באצבע עקב תאונה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

10/02/2011 | 11:28 | מאת: אלכס

לפני כחודש וחצי נמחצו שתי אצבעות עף יד שלי בפלדלת. באצבע אמצעית ביד שמאל אבחן שבר פתוח. עברתי תפירה בהרדמה כולל עירוי אנטיביוטי וגיבוס. אחרי מס' שבועות הורד הגבס והתפרים והחלתי בפזיוטרפיה. לאחר שבועיים- שלושה כרית האצבע התנפחה, הפכה אדומה ןלעיתיםן סגולה, קשה ומאוד כואבת. אני מקבל אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום במשך שבועיים. אני עושה גם אמבטיות מים חמימים עם סבון לאצבע חלפון כמעט חודשיים והאצבע כואבת נפוחה ואדומה וברנטגן עדיין אין חיבור של העצם. לעיתים ישנה תחושה כי האצבע קשה (רדומה ולא שייכת לגוף). - אף כי לעיתים קרובות תחושת כאב אני מטופל אצל אורטופד כף יד אני מוטרד - מה לעשות ? תודה מראש

אלכס שלום אני מבינה שאתה במעקב אצל האורתופד וגם מקבל פיזיותרפיה. לדעתי עם השאלות ועם היותך מוטרד, כדאי לפנות לאורתופד ולפיזיותרפיסט שלך. הם ידעו להסביר את תהליך הריפוי וידעו לאן להפנות אותך אם לדעתם יש החמרה או ההתקדמות אינה תקינה ויש משהו אחר שצריך לעשות. בברכת החלמה מהירה ניצה

12/02/2011 | 17:33 | מאת: אלכס

12/02/2011 | 21:30 | מאת: שמוליק-מכון אורטופדי ברזילי-להב

בן כמה אתה? באם אין עדיין חיבור, נדמה לי שמשהו לא תקין. האם האצבע שלך מקובעת? שמוליק

12/02/2011 | 22:10 | מאת: אלכס

בן 59. הקיבוע הוסר לפני שלושה שבועות לאחר שהיה במשך חודש. אורטופד כף היד שבחן את הרנטגן האחרון אמר שזה נורמלי ויקח עוד זמן לאיחוי. פניה אינטרנטית לרופא מומחה כף יד אחר נענתה שקשה לענות באינטרנט.

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)