בצקת לימפטי צלוליטס

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

31/10/2010 | 10:16 | מאת: נתן ר

מבקש עזרא עברתי החלפת שני פירקי ירך, קיבלתי בצקת לימפטית ואני מטפל, עיסוי לימפטי, מקבל זריקה אנטיביוטי פעם בחודש,כשאני שוכב רק עם רגלים מוגבהות, גרב אלסטי שיש אני לא חובש בזמן שיוצא נוזל צלוליטס,עושה חבישת עם מי מלח זה ל עוזר. השאלה אם יש פיתרון אחר.

לנתן שלום לדעתי כשיוצא נוזל לימפטי צריך לחבוש עם תחבושת אלסטית SHORT STRETCH ואולי עם ריפוד כדי לעזור לנוזל לחזור למערכת הלימפטית בגוף. אבל - הכי חשוב שתפנה לפיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת כדי לקבל הדרכה וטיפול, וכן הדרכה לעיסוי לימפטי עצמי ותירגול. בברכה, ניצה

31/10/2010 | 11:47 | מאת: דנה

בשביל התענוג שיפנה למעסות אני מטופלת אצל רופא. זה הפחית לי את הבצקת סגר לי את הפצע והכי חשוב הקשר הישיר עם הסמכות המקצועית בלי אף מסאז'יסטית מסביב

03/11/2010 | 05:48 | מאת: סימה

בס"ד לנתן שלום רב, כשחליתי אף אחד לא ידע אפילו לאבחן את המחלה, דרך הפורום ובהמלצתו של ניב (גולש פעיל מאוד-כל הכבוד לו!) הגעתי לפרופ' בס, מצבי היה גרוע ביותר, בשני הרגליים היו לי בצקות ופצעים שהגירו נוזלים בלי הפסקה, פרופ' בס המליץ לי על עיסוי לימפטי לעומת פרופ' זליקובסקי (שגם אליו פניתי לפני פרופ' בס) המליץ לי על הלימפאפרס, פרופ' בס המליץ לי על פיזיוטרפיסטית לימפטית בשם:עופרה ידידיה מר"ג, הייתי אצלה בטיפול אני יכולה רק להלל ולשבח אותה. לאחר טיפול יום יומי וחבישות יום יומיות שנמשכו כמה שבועות גם הבצקות נעלמו גם הפצעים התיבשו ולאחר זמן הגלידו והגלדים נשרו, עופרה העמידה אותי על הרגליים, מאדם(יחסית צעירה) שהפסיקה לתפקד "חזרתי לחיים" אפילו שזה נשמע קלישאה,זה אמיתי. אם אתה מעוניין להגיע אליה ליעוץ/טיפול אתה מוזמן ליצור איתי קשר לפלא-פון:050-6853683 ,רפואה שלמה,סימה נ.ב. יש הבדל בין לימפאדמה מישנית או ראשונית.

04/11/2010 | 09:02 | מאת: שמוליק-מכון אורטופדי ברזילי-להב

נתן שלום, אנו, בישראל, יודעים לתת עצות... בוא נעשה סדר בהבנה על הקשור בבצקת לימפטית. בצורה ציורית וחלקית ניתן לאמר שתפקידה של מערכת הלימפה בגוף הוא הוצאת והעברת לכלוך מהתאים לצורך עיבוד וניקוי.מערכת זו הינה שיטחית, קרי, עוברת מתחת לעור וצמודה אליו. זו גם הסיבה שניתן לראות באם יש בעיה-הגף מתנפח! תפקידו של הרופא לאבחן באם אכן ישנה בעיה במערכת הלימפה בגוף ותפקיד זה מוטל על רופאי כלי-דם. אכן, כפי שנאמר, פרופסור בס הוא מהידועים ביותר המבינים במערכת זאת.לאחר שהרופא איבחן שישנה בעיה במערכת הלימפה (או בעיה על רקע לימפטי) הוא יפנה אותך לפיזיוטרפיסטית לימפטית-כזו שעשתה הכשרה והוסמכה לטפל בגף בשיטת עיסוי לימפטי! בארץ ישנן למעלה ממאתיים פיזיוטרפיסטיות שהוסמכו לטפל בשיטה זו והן מפוזרות ברחבי הארץ ומוכרות ע"י קופות החולים השונות-דבר חשוב לכשלעצמו, כל זאת כדי שתוכל לקבל החזר כספי על הטיפול מהקופה.בכדי לקבל את הרשימה המעודכנת כנס לאתר של חברת פארו: http://www.farrowmedical.co.il/ ושם תמצא את הרשימה לפי מיקומים גיאוגרפיים. הפיזיוטרפיסטית מזהה את מקור החסימה וע"י הובלת נוזלי הלימפה פותחת מחדש מעברים דרכם נוזלי הלימפה יוכלו לצאת מהגף, כל זאת בשיטה של עיסוי לימפטי המיוחד לצורך זה. לאחר הטיפול ובכל טיפול, הפיזיוטרפיסטית חובשת את הגף בריפודים וחבישות מיוחדות או בחבישת "פארו" בכדי לשמר את תוצאות הטיפול עד לטיפול הבא. לאחר שהגף מגיע למצב הטוב ביותר שניתן, הפיזיוטרפיסטית תמליץ על שימוש בגרב אלסטית, על פי רוב גרב אלסטית בהזמנה מיוחדת בכדי לשמר את הגף. אני מקווה שעשיתי לך סדר בהבנה. בריאות והצלחה, שמוליק לגילוי נאות-הכותב הינו בעלים של מכון אורטופדי ברזילי-להב המתמחה, מזה שנים רבות, בהספקת ציוד לטיפול לימפטי ובמדידות לגרביים מיוחדות.

04/11/2010 | 13:15 | מאת: ריבקין נתן

שמוליק שלום ! קראתי מה שכתבתה אני מודה לך,יש לי חבישה שרכשתי במכון אורטופדי ברזילי-להב שלך נירה נתנה לי שרות טוב יחד עם דניאלה . אני קורא לחבישה עכביש וזה עוזר חבשתי אותו מספר ימים הרגל נראה בסדר שמחתי, הך בלי קשר לעכביש החל לצאת נוזלים מהעור הפסקתי לחבישה אגד עם מי מלח מוסף לעיסוי ושכיבה עם רגלים מורמות ומקבל זריקת אנטיבטיקה , השאלה שלי הך מפסקים את נזילת הנוזלים, תודה נתן

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)