לימפאדמה ברגל?

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

15/08/2010 | 23:19 | מאת: בת אל

שלום, אני חיילת ומזה כחודשיים אני סובלת מנפחות בכף הרגל בעיקר שמתפשטת עד לברך.הנפיחות די גדולה.עשיתי שני אולטרסאונד ששללו DVT וגם בדיקות לשלילת קרישיות יתר בדם אשר נמצאו שליליות.ישנו חשש שיש לי לימפאדמה אך מומחה כלי הדם שהלכתי אליו אמר לי"אי אפשר לאבחן את הבעיה ב 5 דקות תקני גרב אלסטית תלכי הרבה ותחזרי אליי עוד חודשיים לביקורת".לדעתי זה קצת מוגזם עוד חודשיים בהתחשב בעובדה שאני כבר חודשיים ככה.איך אני מצליחה לדעת מה יש לי?כשאני לוחצת על הרגל נוצר שקע עמוק מאוד מעין"חור"ברגל.אני די מודאגת אשמח לעזרתכן.

בת אל שלום, לא סביר להמתין עוד חודשיים. תבדקי אם רופא היחידה יכול להפנות אותך לפיזיותפיה לימפטית. בנוסף אני מציעה לך לפנות לכירורג כלי אדם אחר לקבל דעה שניה. תבדקי אם יש לך זכות לדעה שניה דרך צה"ל. בברכה, ג'יל

20/08/2010 | 21:33 | מאת: בתאל

ביקשתי חוות דעת נוספת הרופא ביחידה טען שאין צורך.והטיפולים הלימפאטיים לדעתי לא מסופקים על ידי הצבא

25/09/2010 | 21:44 | מאת: קרן

היי בתאל אני סובלת מלימפדמה כבר כמה שנים וגם אני טופלתי במהלך שירותי הצבאי אצל מס' רופאים. המומלץ ביותר הוא כאמור פרופ' בס,אשר המרפאה שלו נמצאת בבית החולים אסף הרופא סמוך לצריפין. לאיש היקר הזה יש שם חשיבות מאוד גבוהה והוא מוכר ע"י הרופאים הצבאיים. מומלץ להתייעץ איתו. אדם חביב וחם בהצלחה!

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)