הנפיחות נעלמה אחרי טיפול אחד, הייתכן?

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

15/08/2010 | 13:04 | מאת: אלי

משהו מוזר קורה אצלי. ךפני חצי שנה הופיעה לי בצקת ברגל ימין באזור הקרסול בעיקר. הלכתי לאורטופד והוא לא מצא כלום ושלח אותי לבדוק אפשרויות אחרות. רופא המשפחה ביצע בדיקות דם ושתן וראה כי אין בעיה של כליות כבד או בלוטת הטריס. ואמר לי להתעלם מהבעיה עד שתחלוף... ואכן כעבור חודשיים של נפיחות יום אחד קמתי ללא נפיחות שנעלמה פתאום. לפני חודש לאחר כחודשיים ללא נפיחות קמתי בבוקר עם כאבים עזים חום של 39 ואושפזתי למשך 10 ימים במצב של סכנת חיים ממשים לאחר שהובחנתי בדלקת צלוליטיס חריפה מלווה בלינפנגיטיס במפשעה ואף תרבית דם הראתה מצב של ספסיס - זיהום בדם. לאחר אנטיביוטיקה לווריד וסטריאואידים חל שיפור ושוחררתי להמשך טיפול אנטיביוטי דרך הפה וטיפול מקופי בפטרת הרגל. לאחר שהזיהום הבצקת בקרסול חזרה. היא מופיעה בעיקר בשעות הערב. לאחר שהרופא אבחן למפדמה ובקרתי אצל דר האן שהבחנה למפדמה ראשונית (גם לאימי הייתה אותה הבעיה ברגל ימין של זיהומי שושנה חוזרים ובצקת). התחלתי טיפול אינטנסיבי. ביום שישי היה הטיפול הראשון מתוך סדרה של 4 טפולים עם חבישה בשבוע למשך חודש. לאחר שההיתה עם חבישה כל יום שישי, לחרת התנפחו לי האצבעות ונראה שהנפיחות החמירה. בהמלצת המטפלת הסרתי את החבישה וכעת אני ללא חבישה עד הטיפול הבא היום בערב. היום בבוקר קמתי ללא כל סימן של בצקת. כל היום הלכתי על הרגל ואף היייתי בחדר כושר ונראה שהנפיחות לא חזרה. זה מוזר כי עד יום שישי הנפיחות התפתחה מיד לאחר שאני קם מהמיטה לשירותים... ההיתכן ששוב הבעיה הולכת להעלם זמנית? האם להמשיך בטיפול גם ללא הנפיחות? ההיתכן בכלל שלא מדובר בלמפדמה? אני כבר לא יודע מה לחשוב...

יתכן עליות וירידות גם בעתיד. תשקול יחד עם הפיזיותרפיסט שלך ללכת עם גרבי לחץ עד גובה הברכיים כצעד מניעתי.בנוסף חשוב ביותר לשמור על בריאות העור - מניעת זהומים פטרייתים. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)